23948sdkhjf

Godt lederskab rykker også i byggeriet

Godt lederskab skaber bedre trivsel og synlige resultater i form af en bedre bundlinje. Derfor gælder Dansk Byggeri sig over, at flere end 400 virksomhedsejere og ledende medarbejdere allerede har gennemført byggeriets lederuddannelse
Dygtige medarbejdere er ikke nødvendigvis nok til at klare sig på et arbejdsmarked i konstant udvikling. Virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen har også brug for handlekraftige ledere med blik for vækst og et velfungerende arbejdsmiljø, og her kommer byggeriets lederuddannelse ind i billedet.

Uddannelsen henvender sig til kommende og nuværende ledere, og formålet er at give viden og værktøjer, der kan bruges i det daglige arbejde.

- Som leder er det vigtigt, at man har flair for alt fra forretningsstrategi til motivering af ens medarbejdere. Punkter som byggeriets lederuddannelse kommer ind på, og som er medvirkende til at skabe en mere sund og sikker arbejdsplads, hvilket kan være med til at spare virksomheden for eksempelsvis fejl og ulykker, siger udviklingschef i Dansk Byggeri, Jørn Jensen og fortsætter:

- Går man fem-ti år tilbage i tiden, var fokus ikke særligt på videreuddannelse, men det har ændret sig nu, og der er ingen tvivl om, at de virksomheder, som har investeret i uddannelsen, klarer sig væsentlig bedre end andre virksomheder. Lederne træffer simpelthen bedre beslutninger, fordi de har en praktisk og teoretisk baggrund at trække på.

Derfor er forventningen, at endnu flere vil overveje at deltage i det toårige uddannelsesforløb.

- At man er en god håndværker betyder ikke nødvendigvis, at man er en god leder. Men det kan man blive, hvis man eksempelvis får de rette værktøjer og den rette indsigt i, hvad der fungerer og ikke fungerer. Viden og opkvalificering er et godt skridt hen mod en mere velfungerende arbejdsplads, siger Jørn Jensen.

tøtte

Læs mere om lederuddannelsen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079