23948sdkhjf

Konflikt: Enemærke & Petersen vender tilbage til stor renovering

Bolig Viborg og entreprenøren forhandler stadig om årsag og konsekvens af forsinkelsen på stor almene renovering i Viborg

En uge efter, at Enemærke & Petersen indstillede arbejdet på den almene boligafdeling Ringparken i Viborg, genoptager entreprenørfirmaet i dag arbejdet. 

Det bekræfter Johannes Loehr-Petersen, forretningsområdechef ved Enemærke & Petersen.

- Det er glædeligt, at vi er kommet hertil og kan fortsætte byggeriet og samarbejdet med bygherre og underentreprenører på pladsen, siger han.

Yderligere kommentarer til sagen har Enemærke & Petersen ikke på nuværende tidspunkt.

Forhandler stadig

Renoveringen af den 233 lejligheder store boligafdeling startede i efteråret 2022 med Enemærke & Petersen i rollen som hovedentreprenør. Dengang lød det, at arbejdet beløb sig til omkring 300 mio. kr.

Siden har projektet været ramt af en række problemer med forsinkelser og brud med den udmeldte plan om fremgangsmåden for selve renoveringsarbejdet.

Uenigheder fik som tidligere beskrevet Enemærke & Petersen til at indstille arbejdet i sidste uge. Dengang med forlydender om, at økonomien var striden kerne.

Det bekræfter Johnni Sørensen direktør i Bolig Viborg, Johnni Sørensen, nu overfor Viborg Stifts Folkeblad.

- Det handler jo grundlæggende om forsinkelsen, og hvad den skyldes, siger han til avisen.

Boligforeningens direktør oplyser desuden, at parterne fortsat forhandler om årsag til og konsekvens af forsinkelsen.

Johnni Sørensen oplyser til Mester Tidendes søstermedie Licitationen, at han lige nu ikke kan komme ind på yderligere om indhold i og mulige konsekvenser af sagen og forhandlingerne.

Flere brud med planen

Da Enemærke & Petersen indledte renoveringsprojektet på Ringparken i Viborg for to års tid siden, var meldingen, at arbejdet ville stå på i et par år. 

Desuden var projektet inddelt således, at arbejdet på hver af bebyggelsens blokke skulle vare i fire-fem måneder, samt at renoveringen i hver enkelt blok skulle afsluttes, inden håndværkerne rykkede videre til næste bygning.

Sådan er det ikke gået.

I november 2023, efter mere end 13 måneder, var arbejdet ikke afsluttet i den første blok, men håndværkerne var startet op andre steder i boligafdelingen.

Dengang lød det fra Enemærke & Petersen, at renoveringen skulle være færdig i begyndelsen af 2025.

Planen er siden rykket, har dirktør i Bolig Viborg, Johnni Sørensen, bekræftet, dog uden at komme en ny plan nærmere.

Kilde: Licitationen og Viborg Stifts Folkeblad

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094