23948sdkhjf

BAT-Kartellet skifter navn og sætter ny retning

Samarbejdsorganisationen for syv byggeforbund lægger velkendt navn i graven og indvarsler ny strategisk retning

Samarbejdsorganisationen tidligere kendt som BAT-Kartellet skifter nu navn til Danske Byggefag.

Det oplyser organisationen, der består af syv fagforbund på byggeområdet, og som med navneskiftet ønsker at understrege sin rolle som en moderne erhvervspolitisk interesseorganisation, der arbejder for en byggebranche, der gavner hele samfundet.

- Verden har ændret sig. Byggeriet er blevet mere internationalt, digitaliseret, mindre farligt og mere grønt, og hvis fagbevægelsen skal være en del af fremtidens løsning, må vi indrette os derefter, forklarer Søren Sand Kirk, direktør for nu Danske Byggefag i en pressemeddelelse.

- Vi vil være en åben og moderne organisation, der skaber rammerne for, at branchen kan tage ansvar og være en drivkraft for fremtidens Danmark. En stærkere byggebranche vil være en gevinst for hele samfundet, lyder det videre.

Ny strategisk retning

Danske Byggefags navneskifte markerer ifølge organisationen en ny strategisk retning, hvor fokus bliver at fremme ansvarlig virksomhedsdrift og bæredygtighed.

- Byggeriet er en del af løsningen på nogle af samfundets største udfordringer, ikke mindst i forhold til bæredygtighed. Det er vores mål at sikre, at byggebranchen ikke blot er robust, men også socialt og miljømæssigt bæredygtig. Vi er klar til at tage ansvar og arbejde tæt sammen med både politiske beslutningstagere og byggebranchens parter for at nå dette mål, siger Søren Sand Kirk.

Claus von Elling, der er formand for Danske Byggefag, mener, at byggebranchen står over for flere udfordringer som farligt arbejdsmiljø, social dumping og mangel på dygtige medarbejdere.

- Et af de største problemer i byggebranchen er manglen på kvalificerede medarbejdere. Fornuftige løn- og arbejdsvilkår samt klare karriereveje er nøglen til at gøre branchen attraktiv – både for lærlinge og for erfarne medarbejdere. Vi skal sikre, at byggebranchen er et sted, hvor folk trives og ser muligheder for at bygge en varig karriere, siger Claus von Elling, der også er formand for 3F Byggegruppen.

Kalder på lovlydighed og fairplay

Også kampen mod social dumping står højt på Danske Byggefags prioriteringsliste.

Det handler ikke om, at vi skal fjerne udenlandsk arbejdskraft i Danmark. De udenlandske kollegaer er afgørende for, at vi kan følge med efterspørgslen i byggebranchen. Men de skal have samme vilkår som deres danske kollegaer, siger Claus von Elling og fortsætter:

- En sund byggebranche skal være lovlydig og fair for både arbejdsgivere og ansatte. Men vi må holde arbejdsgiverne i ørerne og fastholde, at de har et ansvar for at få ryddet op.

Danske Byggefag håber på et tæt samarbejde med både politikere og byggebranchens øvrige aktører, så de nødvendige løsninger kan findes.

- Vi har ikke brug for magiske løsninger, men fornuftige rammevilkår, politisk fokus og konkret handling. Med de rette betingelser kan vi gøre byggeriet til en endnu stærkere drivkraft for Danmark, siger Claus von Elling.

Medlemmerne af Danske Byggefag er 3F Byggegruppen, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund, Malerforbundet, Dansk Metal, Teknisk Landsforbund og HK/Privat. Sammen repræsenterer de syv forbund godt 80.000 ansatte i den danske byggebranche.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064