23948sdkhjf

Fasthold håndværkerfradraget

En ambitiøs fradragsordning efter svensk model vil på én gang sikre aktivitet, beskæftigelse, mindre sort arbejde og en forbedret og mere grøn bygningsmasse, mener Dansk Byggeri
- Svenskerne har opfundet en ambitiøs og succesrig model, der både skaber nye job og kommer det sorte og illegale arbejde til livs samtidig med, at boligstanden forbedres. Den har vi luret længe på i Danmark, og jeg ved, at interessen også er stor i Norge.

Takket være det såkaldte ROT-avdrag, der giver et reelt tilskud til bygge- og renoveringsopgaver på op mod 50.000 svenske kroner, slår svenskerne nemlig flere fluer med et smæk.

Det fastslår adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, som.

- Desværre er der beklageligvis et flertal på Christiansborg som ved udgangen af 2012 afliver boligjobordningen, der også kendes som håndværkerfradraget.

Det er ganske vist kun en dansk miniudgave af den svenske ordning, der siden juni 2011 har givet hver dansker mulighed for at trække 15.000 kr. fra i skat om året til bl.a. byggeopgaver. Men i stedet for at se på ordningen som noget, der nærmer sig sin afslutning, bør vi selvfølgelig anskue ordningen som en opvarmningsrunde, vi nu har høstet de første erfaringer med, og som vi nu bør gøre klar til at udvide efter svensk forbillede, understreger Lars Storr-Hansen.

- ROT-avdraget vil udlagt på dansk betyde masser af fordele for Danmark. For det første vil ordningen være et effektivt instrument i bekæmpelsen af unfair konkurrence fra østeuropæisk arbejdskraft og gøre et kraftigt indhug i mængden af det sorte arbejde. For det andet vil det være et klogt politisk indgreb, der direkte stimulerer aktivitet og beskæftigelse, konstaterer Lars Storr-Hansen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094