23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hurtig reaktion  fra SMVdanmark

En ny regel fra Skatteministeriet ville føre til, at virksomheder skulle registrere brugere af firmabiler. Henvendelser fra medlemmer af SMVdanmark førte til, at sagen endte på ministerens bord. 

”Skatteministeren har udstedt en ny bekendtgørelse om ændring af reglerne om registrering af brugere af køretøjer. De nye regler træder i kraft 1. juli 2024 og er beskrevet nedenfor.” 

Blot tre dage inden de nye regler trådte i kraft, kunne man læse ovenstående på Motorstyrelsens hjemmeside. Ændringerne betød, at virksomheder i Danmark nu skulle registrere brugere af firmabiler, uanset om bilen blev brugt til erhverv eller privat kørsel. 

- Vi bliver sjældent bestormet af medlemmer, men rigtig mange havde brug for at vide, om de nu skulle til at registrere brugere af deres biler, og det kunne vi jo desværre kun bekræfte, siger underdirektør Alexander Søndergaard fra SMVdanmark. 

De nye regler udsprang af en bekendtgørelse fra daværende skatteminister Jeppe Bruus (S). En bekendtgørelse er et politisk redskab, som et ministerium kan bruge til at uddybe eller præcisere eksisterende regler for at sikre, at loven bliver overholdt. 

Bekendtgørelsen om ændring af reglerne om registrering af brugere af køretøjer blev også sendt i høring, men konsekvenserne af bekendtgørelsen forbavsede mange ifølge Alexander Søndergaard. 

- Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at Skatteministeriet ville tvinge alle virksomheder til at registrere brugerne af firmabiler, når intentionen med loven havde været at stoppe vanvidsbilisme, for det hænger simpelthen ikke sammen. 

Læs artiklen Hurtig reaktion fra SMVdanmark  

 

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.062