23948sdkhjf

Bjarne Riis sælger sin varmepumpe-virksomhed

Markedet for litauiske varmepumper har været turbulent

For ti måneder siden stiftede Bjarne Riis varmepumpevirksomheden Riis Energy, der skulle sælge varmepumper fra Litauen på det danske marked. 

Nu er det slut med varmepumperne - i hvert tilfælde for Bjarne Riis' vedkommende. 

Han og medstifter Jørgen Vesta har solgt virksomheden. Forklaringen på salget er ifølge Jørgen Vesta, at Riis Energy “på mindre end et år blev så interessant, at stifterne nu sælger virksomheden.”

Det skriver Børsen.

Køber af Riis Energy, og dermed den eksklusive aftale om de litauiske varmepumper, er Kristian Andersen, der er direktør i vvs-firmaet Vejleby VVS fra Hørve på Sjælland. Han blev partner i Riis Energy i april.

Passer perfekt til Danmark

Da Bjarne Riis sammen med bestyrelsesformand Jørgen Vesta stiftede Riis Energy i november 2023, var der smil over hele linjen. 

- Vi har netop besøgt fabrikken i Litauen, mødt ledelsen og medarbejdere, inspiceret produktionen og konstateret, at det er topmoderne kvalitetsprodukter, udtalte Bjarne Riis dengang.

- Produkterne passer perfekt til den grønne omstilling med mere bæredygtighed i Danmark, og jeg tænker, hvis det giver mening for mig at skifte varmekilde, gør det det sikkert også for mange andre. Regeringens plan er, at alle olie- og gasfyr skal udfases i de kommende år, og vi vil gerne hjælpe med til, at det sker hurtigst mulig, udtalte Bjarne Riis.

Ikke desto mindre må parterne her ti måneder efter opstarten indrømme, at det ikke har været lige nemt hele tiden.

Jørgen Vesta fortæller, at markedet for litauiske varmepumper har været "turbulent". 

Parterne oplyser ikke salgsprisen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172