23948sdkhjf

Kommune på asfalt-udsalg

Lave asfaltpriser får Rudersdal Kommune til at fremrykke en række opgaver på vejene
Rudersdal Kommune fremrykker vejvedligeholdelse for 5 mio. kr. Det er de lave asfaltpriser, der nu kommer cyklister og bilister i Rudersdal til gode.

Det skriver Rudersdalavis.

- Kommunen har nemlig valgt at udnytte de billige priser til at fremrykke reparationer af veje og cykelstier for fem millioner kr. Generelt vil det dog være bedre købmandskab at højne vejbudgettet i en periode frem for at rykke rundt på pengene, siger Asfaltindustrien i en kommentar.

Det er de lave asfaltpriser, der nu får Rudersdal Kommune til at fremrykke en række opgaver, så huller og revner i vejene bliver lappet. Med de 5 millioner kr. fra næste års budget er kommunens vejbudget i 2012 på i alt 11 millioner kr. Og det glæder formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Jens Ive (V), sig over:

- Der er behov for en kærlig hånd mange steder på vores veje og cykelstier. Samtidig har vi for tiden lave asfaltpriser, og det vil vi gerne udnytte ved at fremrykke næste års arbejder. På den måde får vi mere for pengene og dermed flere kilometer stier og veje sat i stand. Pengene til den ekstra indsats henter vi fra næste års budget. Der er desuden den fordel ved vejreparationer, at vi på den måde kommer yderligere skader på vejbelægningen i forkøbet, siger formanden til Rudersdalavis.

Klog kommune

- Kloge kommuner sætter vejene i stand nu, siger Anders Hundahl, direktør, Asfaltindustrien i en kommentar til fremrykningen i Rudersdal.

- Det er der to fordele ved. Dels er asfalten billig på grund af krisen, dels er det godt købmandskab at vedligeholde i tide i forhold til at lappe på gamle huller. Så kommunerne sparer faktisk penge ved at vedligeholde ordentligt. Penge de kan bruge til serviceforbedringer for børn og gamle eller til at sætte skatten ned.

- Der er dog det problem ved fremrykninger af midler fra ét år til et andet, at det ikke klarer hele problemet. Kommunernes veje generelt lider af et vedligeholdelsesefterslæb på op mod 20 mia. kr., siger Anders Hundahl, der understreger, at han dog ikke kender den konkrete vejkvalitet i Rudersdal.

- Dette meget store efterslæb klares ikke ved at rykke rundt på pengene, men ved at bruge flere penge på vejene i en periode. Når så vejen er blevet bragt i orden, kan man sætte budgettet ned igen og glæde sig over nye, sikre og mere holdbare veje og over, at man har flere penge i kommunekassen, understreger Anders Hundahl.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078