23948sdkhjf

Tømrer-EM i Frankrig er skudt i gang

Københavns Tekniske Skole stiller med tre mesterskabsdeltagere og en dommer til Tømrer-EM i Grenoble. Mesterskaberne er netop sat i gang
- Der skal både kampgejst og stor faglig dygtighed til at deltage i Tømrer-EM i Grenoble i Frankrig, siger tømrer-faglærer Sebastian Bjerregaard Jensen fra Københavns Tekniske Skole (KTS) i Rødovre til Mester Tidende forud for afrejsen forleden til Tømrer-EM i Grenoble i Frankrig.

KTS stiller med tre mand - en nyudlært tømrersvend og to tømrerlærlinge.

Det gælder 22-årige Casper Andreasen fra N.H. Hansen & Søn, 20-årige Mathias Buch fra Jakon A/S og 17-årige Anton Holm fra Juul & Nielsen.

Som supporter deltager 16-årige Frederik Iversen fra Thomas Widenhofer og 18-årige Kim Frederiksen fra Brdr. Gottlieb ApS samt faglærer Sebastian Bjerregaard Jensen.

Derudover stiller KTS med tømrer-faglærer Daniel Mannhart der skal være dommer ved mesterskaberne. Han får dog ikke lov at bedømme de danske deltagere!

Tømrer- og snedkerfirmaerne har givet de dygtige tømrere fri for arbejde så de har kunnet pudse færdighederne af og deltage i den prestigefyldte konkurrence.

- Det er helt faktisk så stor opbakning vi får fra virksomhederne. Det er med til at gøre det ekstra spændende at deltage. Deltagerne har brugt rigtig mange timer på at træne til konkurrencen og virksomhedernes opbakning er helt uvurderlig, siger Sebastian Bjerregaard Jensen til Mester Tidende.

Konkurrenceopgaven er ikke kendt på forhånd, men det ligger fast, at der udelukkende må bruges håndholdt værktøj og at opgaven er så tilpas kompliceret, at det kun er de allerbedste der kan løse den helt uden fejl.

- DM er intet i sammenligning med det her, fortæller Mathias og Casper, der begge er tidligere DM-deltagere.

- Opgaven er ukendt og vi har kortere tid til at udføre dem. Kravene er også skrappere – vi er jo oppe mod de bedste i Europa. I Tyskland, Østrig og Schweiz har de f.eks. et helt andet uddannelsesforløb end i Danmark, og vi kan godt forvente, at de kan være teknisk stærkere end os, siger de.

Mathias går dog målrettet efter en 1. plads i sidekonkurrencen. Anton og Casper er mere end tilfredse med en 6. eller 7. plads.

Mesterskaberne er netop startet og afsluttes den 6. april.

Læs mere om Tømrer-EM her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078