23948sdkhjf

Markant færre mister huset på tvangsauktion

Antallet af tvangsauktioner over ejerboliger er faldet med 19 procent, viser tal fra Realkreditforeningen.
Antallet af boligejere, der må gå fra hus og hjem på grund af økonomien, falder. Det viser tal fra Realkreditforeningen.

I første kvartal var der 545 tvangsauktioner over ejerboliger mod 675 i første kvartal sidste år. Der er tale om et markant fald på 130 svarende til godt 19 procent, viser tallene.

Realkreditforeningens direktør, Karsten Beltoft, siger, at der er meget store forskelle på boligmarkedet i og omkring de store byer og de øvrige dele af landet.

- Det understøttes af tallene for tvangsauktioner, og det har i visse områder lange udsigter med at få markedet op i gear, siger Karsten Beltoft.

- Det er dog glædeligt at se, at kommuner som Guldborgsund og Lolland, der har været hårdt ramt af tvangsauktioner, nu har oplevet en markant forbedring fra første kvartal 2013 til første kvartal i år, siger direktøren.

Realkreditforeningen laver også et såkaldt køberbarometer. Og i marts viste det, at 3,4 procent af de adspurgte overvejer at købe en ejerbolig de kommende seks måneder, mens 0,9 procent "måske" vil ud på ejerboligmarkedet.

- Sådan så det også ud i marts 2013, og det kunne indikere, at aktiviteten på boligmarkedet i år kommer til at ligge på niveauet for 2013. Nationalbanken og andre spår imidlertid fremgang på boligmarkedet, siger Karsten Beltoft.

Han understreger, at det er sjældent, at alle pejlemærker peger i samme retning på samme tid, og de pæne tvangsauktionstal for nogle af de hårdest ramte kommuner giver et berettiget håb om en snarlig bedring af situationen på boligmarkedet.

- Det er i hvert fald et tegn på, at det er lykkedes at sælge en række af de tvangsauktionstruede ejendomme i fri handel, siger Karsten Beltoft.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078