23948sdkhjf

Fradragsordning skaber arbejde

Boligjobordningen skaber fortsat arbejde for byggevirksomhederne, viser foreløbig opgørelse
Boligjobordningen bliver til nytår efter alt at dømme afløst af en ny ordning målretttet energirenovering.

Men den nuværende boligjobordning ser trods alt ud til at have skaffet byggevirksomhederne arbejde, og det får nu Håndværksrådet til endnu engang at appelere til, at regeringen bevarer boligjobordningen.

Håndværksrådet barsler inden længe med sin konjunkturundersøgelse og en foreløbig opgørelse viser, at ud af 174 adspurgte byggevirksomheder har knap 25 procent fået flere ordrer som følge af boligjobordningen. I september 2011 viste en tilsvarende opgørelse, at 14 procent havde fået ordrer som følge af ordningen. Da havde ordningen dog kun kørt siden juni.

- Regeringen bør kraftigt overveje, om man ikke skal forlænge ordningen, siger Håndværksrådets cheføkonom, Jacob Thiel, som ikke mener, at en ny ordning kun målrettet energirenovering vil være hensigtsmæssig, da den ikke vil være lige så bred som den nuværende boligjobordning.

Stigning i besøgende

Samtidig viser en ny statistik fra Skat, som Håndværksrådet har fået adgang til, at antallet af unikke beøgende på Skats hovedside om boligjobordningen har været på 919.000 siden 1. juni 2011 og frem til 8. august i år.

Alene i 2012 har 525.000 unikke besøgende klikket sig ind på hjemmesiden og søgt information om ordningen.

Det beviser ifølge Jacob Thiel, at der er stor interesse for boligjobordningen.

- Tallene viser, at danskerne har taget ordningen til sig. Ordningen virker og det mindsker det sorte arbejde og øger arbejdsudbuddet. Her forventer vi, at det vil være større i 2012, siger Jacob Thiel.

Der foreligger dog endnu ingen opgørelse over, hvor stor brugen af boligjobordningen har været i 2012.

Fradrag for milliarder

I marts i år offentliggjorde Skat brugen af fradragsordningen i 2011, hvor den trådte i kraft den 1. juni.

Over 270.000 borgere benyttede sig af ordningen sidste år med gennemsnitlige fradrag på cirka 9.800 kroner pr. person. Det svarer til samlede indberettede fradrag på cirka 2,7 mia. kroner og en skatteværdi på godt 900 mio. kroner.

Skats presseafdeling oplyser over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, at Skat endnu ikke har en opgørelse for brugen af boligjobordningen i 2012 klar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078