23948sdkhjf

Kamp mod pessimisme

En af de hårdeste modstandere i kampen for at få gang i renoveringsindsatsen er pessimismen hos kunderne
- Markedet er presset, men dog med en nogenlunde stabil kundetilgang.

Sådan lyder det fra Carsten Thomasen, adm. direktør i sbs rådgivning a/s, der blandt andet arbejder med større ejendomsrenoveringer i et tværfagligt samarbejde mellem ingeniører og arkitekter

- Der er kun én løsning, der kan bringe os videre ud af krisen, og det er hårdt og vedvarende salgsarbejde. En strategi, som vi arbejder målrettet med, siger han til ArkByg på baggrund af de seneste tal fra Danmarks Statistik, der fortæller, at der er sket et fald siden sidste år indenfor både området reparation- og vedligeholdelse, såvel som nybyggeri.

I maj måned 2012 var 52.600 beskæftiget med reparation og vedligholdelse, i maj 2011 var tallet 54.500.

Den faldende beskæftigelse afspejler blandt andet den fortsatte pessimisme i den private parcelhussektor, hvor man holder sig tilbage med at renovere.

Men også i nybyggeriet er beskæftigelsen faldet: I andet kvartal 2012 arbejdede 32.600 med nybyggeri, mens tallet for andet kvartal 2011 var på 35.400.

- Der er flere udfordringer i det her, siger Carsten Thomasen til ArkByg:

- En del bygherrekunder har finansieringsproblemer, hvilket nok kan tilskrives finanskrisen, mens andre har midlerne til for eksempel renoveringer, men den almindelige pessimisme i samfundet generelt betyder, at de forholder sig afventende. Vi mangler at få optimismen tilbage, og det er det, vi arbejder hårdt med at genskabe, siger han.

Viden på tværs

Et af midlerne er, ifølge sbs mere fokus på tværfaglighed.

- Det hjælper, at vi har både arkitekter og ingeniører ansat under samme tag. En rådgivningsvirksomhed skal kunne det hele. Det er den vej, det går, og kunderne efterspørger viden på tværs. Det hjælper både og os kunden, siger Carsten Thomasen.

Sbs rådgivning spænder vidt, over mange ekspertiser og med tværfaglighed som adelsmærke.

I øjeblikket arbejder virksomheden som totalrådgiver på store renoveringsopgaver på Nørrebro, Baldersgade og Mimersgade, med Henning og Erik Lund som bygherre og Kim Siestø A/S som hovedentreprenør.

At følge til dørs

- Efter en stor turnaround i 2005 stiftede vi i september sbs, og det viste sig at være en god idé, siger civilingeniør Carsten Thomasen

Virksomheden arbejder med mange forskellige typer planlægnings-, renoverings- og byggeopgaver, og definerer sig selv på det tværfaglige.

- Vi er gode til at følge sagerne hele vejen igennem og til dørs. Det er nemlig vigtigt at alle får ejerskab til et givent projekt, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078