23948sdkhjf

Fyring lovlig før fertilitetsbehandling

Højesteret har fastslået at beskyttelsen mod fyring ikke omfatter den periode, der ligger før indledningen af fertilitetsbehandling
Sagen drejede sig om en medarbejder, der blev opsagt på grund af nedlæggelse af produktion. Medarbejderen var netop blevet henvist til en fertilitetsklinik med henblik på undersøgelse og behandling.

Medarbejderen gjorde i sagen gældende, at opsigelsen var begrundet i fertilitetsbehandling og dermed i strid med ligebehandlingslovens § 9. Medarbejderen argumenterede med, at der i lovens forarbejder ikke skelnes mellem udredning og egentlig behandling mod barnløshed.

Højesteret fastslog, at opsigelsen ikke var omfattet af ligebehandlingslovens § 9, idet opsi-gelsesbeskyttelsen ikke kan udvides til at omfatte den periode, der ligger før indledningen af den egentlige fertilitetsbehandling. Det var for Højesteret afgørende, om der på opsigelses-tidspunktet var indledt en egentlig behandling, der aktualiserede muligheden for at blive gravid. Opsigelsesbeskyttelsen omfatter derfor ikke udredningsperioden, hvor personen undersøges for at afklare eventuel behandlingsform.

Der var en enkelt dommer i Højesteret, som mente, at opsigelsesbeskyttelsen som udgangs-punkt indtræder fra det tidspunkt, hvor kvinden henvises til sygehus eller fertilitetsklinik med henblik på at blive gravid ved hjælp af kunstig befrugtning.

Højesteret har tidligere fastslået, at opsigelsesbeskyttelsen også omfatter den periode, hvor medarbejderen forsøger at blive gravid ved hjælp af kunstig befrugtning. Højesteret har dog ved denne nye dom afgrænset beskyttelsesperioden yderligere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079