23948sdkhjf

Kileproducent dæmper trinlyde

Knudsen Kilen A/S lancerer ny trinlyddæmper, der halverer den energi, som børn og høje hæle sender gennem etageadskillelsen
Har man boet eller arbejdet i et etagebyggeri, har man sikkert også oplevet at kunne følge overboens skridt og ungernes tummel. Det giver et dårligt indeklima. Det nye Bygningsreglement 2010 (BR 10) skærper væsentligt kravene til lydisolering i etageadskillelser, noget der vil komplicere og fordyre nybyggeri.

Kombi lyddæmper

Men nu har Knudsen Kilen i samarbejde med DAFA udviklet en såkaldt Kombi Lyddæmper til brug med opklodsningsserierne Kombi og Kombi Max.

Lægger man et trægulv på strøer, kan Kombi Lyddæmper optage 50 pct. af den energi, der før forplantede sig til etagen nedenunder. Når gulvstrøerne opklodses, klikkes Kombi Lyddæmper fast nederst i opklodsningssættet. Det tager blot fem sekunder.

De skærpede krav i BR10 vedrører nybyggeri. Når man renoverer ældre ejendomme, er det ikke muligt at indsætte tunge etagedæk eller vægge, men Kombi Lyddæmper gør det alligevel muligt at forbedre lydisoleringen væsentligt. For eksempel fra lydklasse D til C. Stykprisen og den hurtige montering gør det til en økonomisk løsning.

DELTA har i samarbejde med DTU foretaget forbelastede fuldskalatests af Kombi Lyddæmper. De fastslår i en akkrediteret rapport, at lyddæmperen forbedrer dæmpningen af trinlyd med op til 3 dB.

Forbedret støjforhold

En orienterende måling viser, at trægulvet også giver luftlydsisolationen en forbedring på 3 dB.

Kombi Lyddæmper er designet til at blive placeret nederst i opklodsningen. Her er den ikke i fare for at blive ’kortsluttet’ af de skruer eller søm, der holder strøen sammen med opklodsningen. Gummilaget i Kombi Lyddæmper opsuger ikke bare lyde, men giver også gulvet en let fjedrende effekt, der gør det mere behageligt at gå på.

fryland
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109