23948sdkhjf

Byggeriet nærmer sig forhandlinger

Der lægges op til en møderække i efteråret om hvordan AB92 - byggereglementet skal moderniseres. Der er dog endnu ingen fast plan for arbejdet
Arbejdet med en revision af AB92, som Dansk Industri tidligere på året tog initiativ til at sætte i gang, vil køre videre formentligt med en møderække i efteråret med henblik på at nå frem til en konsensus om en revision. Ifølge Licitationens kilder arbejder en mindre gruppe, der repræsenterer de forskellige interessenter, på at sammensætte en møderække samt at koordinere et forberedende arbejde, forud for de møder, som skal afholdes.

Stor revision

En samlet bygge- og rådgiverbranche og myndighederne er således klar til at sætte en gennemgribende ændring af byggeriets grundaftale-regler i AB-aftalesystemet i gang, først og fremmest som afløser for AB92. Men i det samme forløb forventes også ændringer i aftaleanvisningen til rådgiverområdet, ABR89, og i forbindelse med totalentrepriser i ABT93.

- Systemet har spillet fallit. AB92 holder ikke længere. Den passer ikke længere til byggeriets roller, sagde adm. direktør i Hoffman A/S, Torben Bjørk Nielsen på en høring om aftaltesystemet for ikke så længe siden.

- Vi arbejder lige nu på at holde et møde den 15. august, og før det er afholdt, kan vi ikke sige mere om det videre forløb, siger underdirektør Jan Eske Schmidt fra Tekniq til Licitationen.

Mange interessenter

Dansk Industri, Dansk Byggeri, Danske Ark, Bygherreforeningen, BAT-kartellet. Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) og Tekniq er blandt de store interessenter i arbejdet.

I Dansk Byggeri har man tidligere givet udtryk for, at det er en kende for tidligt at revidere AB92, fordi en række EU-regler og direktiver er undervejs, som vil få indflydelse på, hvordan man kan tilrette et kommende byggereglement.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094