23948sdkhjf

Malerfaget har igen fremgang

Halvdelen af landets malermestre har omsætningsfremgang i første halvdel af 2012. Boligjobordning har haft positive indvirkninger
Forventningerne i begyndelsen af 2012 var negative hos et flertal af virksomhederne, men nu viser den seneste konjunkturundersøgelse fra Danske Malermestre, at halvdelen af virksomhederne har haft fremgang i omsætningen, mens kun 15 procent har haft tilbagegang i første halvdel af 2012.

Mere afdæmpet

Forventningerne til andet halvår er lidt mere afdæmpede men fortsat positive.

Byggeriet er i øjeblikket inde i en positiv udvikling, som også smitter af på malerfaget. Det har fra første kvartal 2011 til første kvartal 2012 haft en stigning i beskæftigelsen på i alt 3,7 procent, mens der samlet på Dansk Arbejdsgiverforenings område var et fald på 1,1 procent.

Boligordning hjælper

Fremgangen inden for malerfaget er båret af forskellige faktorer, hvilket ses af, at udviklingen er vendt inden for mange forskellige kundegrupper.

Boligjobordningen har uden tvivl haft en væsentlig betydning for det private område, men der spores også en fremgang på det offentlige område, ligesom den massive tilbagegang på kontorer er ophørt, i hvert fald indtil videre.

I undersøgelsen spørges medlemmerne om, hvilke udfordringer, de ser som de væsentligste for malerfaget i de kommende år.

Udenlandsk arbejdskraft

Undersøgelsen afslører, at medlemmerne ser konkurrencen fra den udenlandske arbejdskraft som den alt overskyggende udfordring. 65 procent af medlemmerne peger på dette.

Til gengæld er det lidt overraskende kun to procent der peger på de administrative byrder, ligesom kun fem procent peger på sort arbejde som en vigtig udfordring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094