23948sdkhjf

Optagstallene stiger i både el og vvs

Antallet af indgåede uddannelsesaftaler i installationsbranchen er steget markant i løbet af sommeren
Solens stråler har hen over sommeren fortrængt de tunge skyer, der siden krisens indtog har hængt tungt over eleverne på landets el- og vvs-uddannelser, hvor alt for mange forgæves har søgt praktikplads.

Tallene fra 2. kvartal 2010 viser således en stigning på 27 procent i antallet af indgåede aftaler sammenlignet med samme kvartal året før, og det varmer i hjertet på underdirektør i Tekniq, Tina Voldby:

- Det er rigtig gode nyheder, at det igen begynder at gå fremad, og vi ser en stigning i antallet af indgåede uddannelsesaftaler. Det er helt forståeligt, at installationsvirksomhederne tidligere har tøvet med at indgå uddannelsesaftaler på grund af den lavere aktivitet i branchen. Derfor er det ekstra positivt, at situationen vender nu, siger Tina Voldby.

- Takket være den positive udvikling i de seneste måneder, er det samlede antal af indgåede uddannelsesaftaler i år højere end i samme periode i 2009. Det til trods for, at vi fik en rigtig sløv start på året, tilføjer hun.

Flotte fremgangstal

På landsplan er antallet af aftaler samlet set steget seks procent i forhold til første halvår 2009. Tallet dækker dog over et første kvartal med et historisk lavt lærlingeoptag. Til gengæld ligger 2. kvartal 2010 hele 27 procent over samme kvartal i 2009. En stigning der for alvor har taget fart i kvartalets sidste måned. Således ligger antallet af indgåede aftaler i juni 2010 hele 42 procent over antallet i juni 2009.

Stigningen i aftaleantallet er sket både blandt el- og vvs-virksomhederne. I elbranchen er antallet af aftaler 21 procent højere i 2. kvartal 2010 end i samme kvartal året før. I vvs-branchen er udviklingen endnu mere positiv; her ligger antallet af aftaler hele 39 procent over.

Dermed viser installationsbranchen samme gode takter, som flere af de øvrige erhverv, der ligeledes har oplevet, at virksomhederne har indgået flere uddannelsesaftaler hen over sommeren.

- Tallene viser, at virksomhederne tager ansvar for branchens fremtid, også i en tid hvor krisen stadig gør ondt på mange virksomheder. Det er positivt, for alt tegner til, at vi om få år vil stå i samme situation som frem mod 2008, hvor begge brancher havde stor mangel på arbejdskraft. Så der kommer helt sikkert til at være brug for alle de lærlinge, virksomhederne kan uddanne, siger Tina Voldby.

cmn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095