23948sdkhjf

Brug måtten og spar penge på rengøring

Der er mange penge at spare på både rengørings- og vedligeholdelseskontoen, hvis man vælger den rette måtteløsning til indgangspartiet. Det viser en undersøgelse fra gulvproducenten Forbo Flooring, der netop har opdateret Coral måttesortiment med nye farver og forbedret funktionalitet
Snavs og vand, der slæbes med ind udefra, gør gulvet glat og beskidt og kan give permanente skader på gulvbelægningen. Udgifter til rengøring og vedligehold af gulve udgør derfor en stor del af driftsbudgettet hos private virksomheder og offentlige institutioner. Det gælder særligt i offentlige bygninger, kontorbygninger og butikker, hvor der dagligt er stor trafik af gæster og medarbejdere gennem indgangspartierne.

Med den rette måtteløsning kan rengøringsomkostningerne imidlertid reduceres væsentligt.

Hold skidtet ude

Forbos Coral World Series, der består af forskellige tekstilmåtter til indgangspartier og entréer, er en effektiv og stilfuld barriere mod fugt og snavs. Med den rette placering og størrelse kan måtterne opfange op til 94 procent af den regn, sne, sand og jord, som transporteres ind fra gaden. Det viser en undersøgelse, som det anerkendte tyske testinstitut TÜV Rheinlands har foretaget for Forbo Flooring. Samtidig kan de fugtabsorberende måtter reducere risikoen for faldskader som følge af glatte gulve.

- Det tyske institut TÜVs testundersøgelser viser, at seks meter gangareal med Coral-måtte i entréen er nok til at holde størstedelen af al snavs og fugt ude. Det giver en væsentlig reduktion i omkostningerne til rengøring og vedligeholdelse og sikrer, at gulve og tæpper forbliver rene og præsentable år efter år, forklarer teknisk chef hos Forbo, Thomas Kjær.

Foruden at reducere brugen af vand og rengøringsmidler i forbindelse med rengøring af gulve er størstedelen af Coral-måtterne lavet af Econylgarn, der består af 100 procent genbrugte nylonfibre fra blandt andet udtjente fiskenet og andre genanvendelige materialer. Det gør Coral til et miljørigtigt valg, som matcher kravene til bæredygtigt byggeri og omtanke for miljøet.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078