23948sdkhjf

Stor opgave til Cembrit fra boligforening i Aarhus

Efterspørgslen på byggematerialer fra de danske boligselskaber er høj som aldrig før. Cembrit, som leverer tag- og facadebeklædninger i fibercement, har netop fået endnu en stor ordre, som lyder på 4.500 kvm HardiePlank til en boligforening i Aarhus
Den forhøjede renoveringsramme fra Landsbyggefonden har sat skub i renoveringsbølgen rundt om i de danske boligselskaber. Landsbyggefonden melder om markant øget aktivitet på området, og hos mange af de danske leverandører til byggebranchen kan man bekræfte, at efterspørgslen er stærkt stigende.

Det gælder også hos Cembrit, leverandør af tag- og facadebeklædning, som af samme grund har nedsat et særligt team, der udelukkende har fokus på at betjene boligselskaberne.

En af de seneste store ordrer fra et boligselskab lyder på 4.500 kvm HardiePlank facadebeklædning til afdeling 32 i Hinnerup, som hører under Boligkontoret Århus. Det svarer til hvad, der omtrentlig bruges til at beklæde 90 parcelhuse. Inspektøren for afdelingen ville gerne skifte det 50 år gamle udvendige træværk ud med en ny og ikke mindst vedligeholdelsesfri løsning – og der kan være mange penge at hente ind på vedligeholdelsesfri materialer.

- Det kostede os omkring 1 million kroner hvert femte år at få malet al træværket i afdelingen. Træværket var fra ’60erne og ’70erne, og vi var efterhånden godt og grundigt trætte af det omfattende vedligehold, som de 132 skure med tilhørende hegn krævede. Samtidig var det virkelig mange penge at kaste efter 50 år gammelt træ, fortæller inspektør i Boligkontoret Århus Johnny Lillethorup.

Han pointerer samtidig, at det kan være en svær balancegang for boligselskaberne at gå, når de både skal holde budgettet nede og beboerne tilfredse og dermed finde rentable løsninger, som samtidig ser godt ud. Valget faldt på Cembrits HardiePlank, som er et højkvalitets alternativ til træbeklædninger. Salgskonsulent i Cembrit Troels Brix mener, at det hele investeringen værd:

Ressourcebesparende løsninger

- Boligselskaber bruger generelt mange penge på løbende vedligehold af bygninger og faciliteter, og det kan helt klart betale sig at finde ressourcebesparende løsninger, hvis man vælger f.eks. vedligeholdelsesfrie beklædninger, som holder sig pæne uden at skulle males hvert femte eller tiende år. Det store beløb, Boligkontoret Århus ellers brugte på at holde det gamle træværk pænt og i god stand, er hurtigt tjent ind igen.

Troels Brix er sikker på, at det er en tendens, som vil brede sig over de kommende år:

- Fidusen ved vedligeholdelsesfrie materialer er ved at gå op for bestyrelser rundt om i de danske boligselskaber, og vi har en stærk formodning om, at efterspørgslen fra netop denne kundegruppe endnu ikke har peaket, slutter han.

På skurerne valgte Boligkontoret Århus at montere antikrøde HardiePlank-brædder, primært pga. plankens lange levetid, garanti på overfladebehandlingen og farve. Inspektør Johnny Lillethorup forventer, at renoveringen af det udvendige træværk er færdig i slutningen af 2014.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109