23948sdkhjf

Stormen sender håndværkerne på overarbejde

Stormen der torsdag fejede hen over Danmark sender allerede nu håndværkerne på overarbejde. Dansk Håndværk bedømmer, at stormen vil give beskæftigelse for virksomhederne til et stykke ind i næste år:
- Allerede torsdag eftermiddag begyndte telefonerne at ringe – først hos virksomhederne i det vestlige Jylland, hvor vinden ind til nu har været stærkest. Boligejere havde på det tidspunkt fået de første skader på tag og omkringliggende bygninger, der skal udbedres så snart vinden lægger sig, fortæller direktør i Håndværkernes arbejdsgiverforening Erik Møbius.

- I nogle tilfælde kan håndværkerne ikke gøre noget lige her og nu. Der er ikke nogen, der kravler op på et tag eller går rundt nedenfor en bygning, hvor tagstenene flyver af. Så i de tilfælde må man desværre vente til vinden tager af. Men der er selvfølgeligt nogle skader, der kan udbedres hurtigt eller hvor virksomhederne kan lave midlertidige afdækning, fortæller arbejdsgiverdirektøren.

Lang tid før alt er udbedret

- Vores medlemmer har allerede travlt, og der vil derfor gå lang tid, før alle skader vil være udbedret. De fleste virksomheder prøver at prioritere opgaverne, så de vigtigste kommer i første række, og det har kunderne god forståelse for.

Men virksomhederne er ikke engang er færdige med at reparere skaderne efter den sidste storm, så vil der gå lang tid, før alt er klaret, forklarer Erik Møbius.

Overarbejde ind i det nye år

Dansk Håndværk bedømmer at stormen vil give beskæftigelse for virksomhederne til et stykke ind i næste år:

- Mange håndværkere har i forvejen kunder, der er kommet i tanke om at de har lidt tilbage på deres skattefradrag i boligjobordningen. Og det vil de gerne have brugt. Så der er i forvejen en del opgaver som boligejerne håber håndværkerne kan nå.

Nu er der kommet to storme oven i, og det vil i nogle situationer gøre det vanskeligt at overkomme - det er helt sikkert, at der vil blive sendt folk på overarbejde i stor stil i de kommende uger frem mod jul, mener Erik Møbius.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.273