23948sdkhjf

Lokal tømrermester kåret til årets læreplads

Tømrermester Svend Erik Sørensen A/S i Knebel er kåret til årets læreplads af erhvervsskolen Tradium efter indstilling af tømrerlærling Chris Pedersen
Prisen som "Årets Læreplads 2013" i erhvervsskolen Tradiums dækningsområde blev forleden modtaget af tømrermester Svend Erik Sørensen i Knebel på Mols.

Det er Svend Erik Sørensens tømrerlærling, Chris Pedersen, der har indstillet sin mester til titlen som "Årets Læreplads 2013". Chris Pedersen kom i lære hos Tømrermester Svend Erik Sørensen A/S, fordi hans gamle læreplads løb tør for tømrerarbejde.

- Jeg havde ikke lavet noget tømrerarbejde i det gamle firma i cirka et halvt år. Og jeg følte lidt, at jeg var gået i stå. Nogen gange overvejede jeg da også at stoppe som tømrer i det gamle firma. Men efter et par samtaler fik jeg mit gamle firma til at tage kontakt til Svend Erik Sørensen, da jeg kun havde hørt godt om firmaet på Mols. Der blev taget kontakt, og jeg kom til samtale. Der skulle ikke mere end en enkelt samtale til, før jeg havde fået en ny lærerplads hos Svend Erik Sørensen, skriver Chris Pedersen i sin indstilling.

- Tømrermester Svend Erik Sørensen inddrager mig i projekterne, så det ikke kun er svendene, der får besked, mens vi lærlinge bare må arbejde uden rigtig at få noget at vide. Firmaet arrangerer fx fisketure og studieture for hele personalet. Det giver et bedre fællesskab. De holder f.eks. også en årlig julefrokost i Tved forsamlingshus, hvor hele firmaet er samlet. Alt i alt gør firmaet meget for, at vi alle sammen bliver en del af et stort fællesskab, fortæller Chris Pedersen.

Fokus på sikkerhed

Tømrermester Svend Erik Sørensen A/S går ifølge Chris Pedersen op i sikkerhed og sørger for, at de ansatte er i "sikre hænder", som lærlingen udtrykker det.

- De sørger for, at vi har ordentligt værktøj. Alle får en helt ny skruemaskine, stiksav og rundsav udleveret ved start i firma, og værktøjet er vores, så længe vi er i firmaet. Vi har en værktøjskonto så vi kan købe det værktøj, vi mangler. Vi får 300 kr. om måneden indsat på en konto, som vi så kan bruge på værktøj og meget mere. Vi kan altid låne firmats maskiner, da de har et helt snedkerværksted. Så der er stor mulighed for at lave lige det, man har brug for. Vi skal bare spørge først, siger en begejstret Chris Pedersen.

Tømrermester Svend Erik Sørensen. er glad og stolt af prisen.

- Det er en cadeau og et tegn på, at vi gør det rigtige i forhold til vores lærlinge. Det giver liv at have med de unge at gøre, og det er dejligt at se dem udvikle sig. Dertil kommer, at Danmark har brug for dygtige, veluddannede håndværkere. Så vi vil fortsætte med at have lærlinge, siger Svend Erik Sørensen.

Tømrermester Svend Erik Sørensen A/S har 25 ansatte og 2-3 lærlinge i firmaet hele tiden. Den lokale prisvinder går nu videre til den nationale konkurrence, hvor "Årets læreplads 2013" på landsplan bliver kåret af foreningen Danske Erhvervsskoler. Det sker 28. november i København.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068