23948sdkhjf

Forkerte fejlstrømsafbrydere på mange solcelleanlæg

Risiko for både brand og elektrisk stød, hvis anlæggets solcelleinverter fejler, og fejlstrømsafbryderen ikke fungerer
Sikkerhedsstyrelsen advarer om, at en række solcelleanlæg kan have forkert type fejlstrømsafbryder. Det er endnu uvist, hvor mange anlæg det drejer sig om, men Styrelsen har udstedt forbud mod salg af fem forskellige produkter.

Problemet er opstået, fordi en række producenter har angivet forkert oplysninger om, hvilken type fejlstrømsafbryder (HPFI-relæ) der skal benyttes til solcelleanlæggets inverter/omformer. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen kan der være fare for både brand og elektrisk stød, hvis anlæggets solcelleinverter fejler, og fejlstrømsafbryderen ikke fungerer.

- Derfor bør ejerne af solcelleanlæg gennemgå deres installation og sikre sig, at de har den rette fejlstrømsafbryder. Hvis der er tvivl, må man rette henvendelse til en elinstallatør, som kan rette eventuelle fejl, siger Simon O. Rasmusen, afdelingschef i TEKNIQ Installatørernes Organisation.

Sikkerhedsstyrelsen har lavet en række test, der viser, at en stor del af solcelleanlæggene kræver en fejlstrømsafbryder af type B.

- Men en række installationsvejledninger anviser type A, som er billigere. Derfor har Styrelsen også udstedt påbud til en række importører og producenter om at rette vejledningerne, så de anviser en fejlstrømsafbryder af type B. Det betyder, at et stort antal fejlstrømsafbrydere skal skiftes, siger Simon O. Rasmussen.

tøtte

Sådan ser du forskel på fejlstrømsafbryderne
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078