23948sdkhjf

Behov for nye unge lærlinge i Midt- og Vestjylland

Erfaringer viser, at når virksomhederne selv kan planlægge, hvornår og hvor mange lærlinge de har plads til, så er håndværksmestre villige til at strække sig langt for at sikre en læreplads i deres hjemkommuner
- Mange kommuner i Midt- og Vestjylland har underskrevet en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, som skal sikre, at flere unge i de lokale kommuner får en praktikplads indenfor byggebranchen.

Med den stigende byggeaktivitet i kommunerne, har aftalerne været en stor succes med særdeles flotte resultater, idet der er indgået mange nye uddannelsesaftaler med unge lærlinge i de pågældende kommuner.

Når vi skal sikre flere unge en lære- og praktikplads, er partnerskabsaftaler vejen frem. Derfor er det glædeligt, at vi i et samarbejde mellem Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, lokale kommuner, lokale tekniske skoler og lokale 3F afdelinger kan gøre en masse for de lokale unge i Midt- og Vestjylland med en partnerskabsaftale.

Det fastlår kontorchef i Dansk Byggeri Midt- og Vestsjælland, Karl Højhus Jeppesen.

- Den store fordel for de lokale kommuner er bl.a. at det er kommunens egne unge, som der gøres en fælles indsats for at skaffe lokale lære- og praktikpladser til.

Mig bekendt er unge i de lokale kommuner, som har færdiggjort grundforløbet indenfor faggrupper i bygge- og anlægssektoren p.t. i gang hos virksomheder og håndværksmestre.

Som noget positivt forsøger partnerskabsaftaler at få håndværksmestre og byggefirmaer til af frivillighedens vej at oprette ekstra praktikpladser.

Vores erfaring viser, at når virksomhederne selv kan planlægge, hvornår og hvor mange lærlinge de har plads til, så er håndværksmestre villige til at strække sig langt for at sikre en læreplads i deres hjemkommuner.

Vi glæder os derfor også over, at der er en pæn stigning i antallet nye unge lærlinge i de kommuner, som har indgået partnerskabsaftale med Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

På nuværende tidspunkt er der inden for flere faggrupper ledige lærepladser, hos lokale virksomheder i Midt- og Vestjylland, derfor undrer det mig også meget, at der er en gruppe af 16- 25 årige unge, som fortsat er ledige og ikke er i uddannelse.

Mit råd til de unge, som har lyst og interesse i en bestemt faglig uddannelse er derfor også, kontakt én af de lokale tekniske skoler og tilmeld jer grundforløbet for den pågældende uddannelse, som begynder i starten af januar måned 2014.

Når grundforløbet så er færdig i slutningen af juni måned 2014, føler jeg mig ovebevist om, at der er gode og store muligheder for en læreplads m.v. i en virksomhed eller hos en håndværksmester i Midt- og Vestjylland.

Unde alle omstændigheder, vil jeg gerne ønske de unge held og lykke med indsatsen, for der er trods alt fortsat gode muligheder for en læreplads indenfor mange faggrupper i Midt- og Vestjylland i årene fremover, understreger Karl Højhus Jeppesen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078