23948sdkhjf

Flere kloakmestre tegner digitalt

Brancheforeningen DM&E oplever en eksplosiv stigning i efterspørgslen på tegneværktøjet DM&E Kloakmodul til Visio Professionel
Der sker i disse år en kæmpe stigning i interessen blandt kloakmestervirksomheder for at tegne digitalt. Og det kan have flere årsager, siger konsulent Søren Chgristensen, DM&E.

- For det første forlanger flere og flere kommuner i dag at få byggeansøgninger og færdigmeldinger i digital form. For det andet er det på kloakmesteruddannelsen blevet krav om, at eksamen skal foregå digitalt.

Men også effektiviseringsgevinsten og professionaliseringen ude i virksomhederne har sin betydning, siger Søren Christensen til Mester Tidende,

Han forklarer, at DM&E har oplevet en kæmpe stigning i efterspørgslen på tegneværktøjet DM&E Kloakmodul.

- Der er indenfor det seneste år har solgt over 100 programmer og samtidig har vi haft mere 100 brugere på kursus, hvilket er over en fordobling i forhold til tidligere år. Værktøjet er blevet brugt blandt foreningens og landets kloakmestervirksomheder i over 10 år, oplyser Søren Christensen.

Tegnearbejdet skal være nemt og enkelt

- For mange kloakmestre er der ét meget væsentligt krav, at når de skal vælge tegneprogram, så skal være nemt og enkelt at bruge.

Man skal tænke på, at mange kloakmestre laver tilbud, ansøgninger og tegnearbejde efter aftensmaden. Derfor må et værktøj som dette ikke være for tungt og indviklet at gå til, fortæller Søren Christensen til Mester Tidende.

- I dag, hvor man kan finde mange kort- og tegningsoplysninger på nettet, er der en kæmpe gevinst ved at vælge DM&E Kloakmodul, da disse oplysninger meget nemt kan håndteres i kloakmodulet. Derved kan man begrænse tidsforbruget væsentligt på både tegnearbejdet og forundersøgelser.

Nu også elektroniske skilteplaner

- Der er netop udkommet en ny version af DM&E Kloakmodul, som gør tegneprogrammet endnu bedre og nemmere at bruge. Derudover har vi lanceret et helt nyt skiltemodul til Visio, hvor man også kan udarbejde skilteplaner elektronisk. DM&E Skiltemodul er også et modul til i Visio Professionel, så det populære værktøj kan udnyttes til flere ting, forklarer Søren Christensen.

- DM&E lever ikke af at sælge tegneprogrammer, men er interesseret i at stille værktøjer og viden til rådighed for medlemsvirksomhederne.

For os er det vigtigt, at IT og software letter hverdagen og skaber værdi ude i små og mellemstore entreprenør- og kloakmestervirksomheder, understreger Søren Christensen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078