23948sdkhjf

Brug for tusindvis af faglærte til industrien

Fra 2014 og frem til 2017 skal der årligt optages 6.100 flere elever inden for jern- og metalområdet, hvis industrien ikke skal mangle hænder
Fra og med næste år skal der optages dobbelt så mange elever på industriens erhvervsuddannelser, hvis virksomhederne skal have dækket deres forventede behov for faglærte medarbejdere i 2020.

Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Industri.

- Det er nødvendigt for at bevare og udvikle produktion på dansk grund, og dermed for at skabe vækst og arbejdspladser. Virksomhederne efterspørger kompetente og motiverede unge med mod på udfordringer og lyst til at gøre karriere. Og der er en uddannelsesgaranti, der sikrer, at de unge kan blive udlærte og dermed få adgangsbillet til arbejde inden for industrien og evt. videre uddannelse, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.

Faglig udfordring for alle

Det er inden for jern- og metalområdet, at der er størst behov. Fra 2014 og frem til 2017 skal der ifølge DI’s beregninger årligt optages 6.100 flere elever på uddannelser som værktøjsmagere, smede, plastmagere og industriteknikere, hvis virksomhederne skal kunne skaffe den kvalificerede arbejdskraft.

- Derfor har vi sammen med Dansk Metal, 3F og HK sat gang i indsatsen Hands-on, der blandt andet skal oplyse de unge om de mange muligheder inden for industrien. Men en kampagne gør det ikke alene. Der er også behov for et markant løft af kvaliteten i erhvervsuddannelserne.

Derfor opfordrer vi til, at den igangværende reform bl.a. fører til en betydelig styrkelse af undervisningen, der samtidigt sikrer faglige udfordringer til alle, der går i gang med en erhvervsuddannelse, siger Karsten Dybvad.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095