23948sdkhjf

Skalflex: 40 år med facader

Det var i foråret 1973, den dengang 36-årige Hans Søndergaard Larsen havde en drøm om at blive selvstændig fabrikant af maling. Forud lå et broget arbejdsliv som tjenestekarl på landet, hønseriejer, tankpasser, assurandør og meget andet
Det hele startede på et nedlagt hønseri, hvor der var 400 kvm tomme lokaler til rådighed for produktionen.

- Det gav mig mulighed for at efterleve min lyst til at eksperimentere og lave forsøg med maling. Efter næsten tusind forsøg fandt jeg frem til den tykfilmsmaling, der i dag lægger navn til firmaet", siger Hans Søndergaard Larsen.

Skalflex Grovmaling og Strukturpuds var en nyskabelse indenfor maling og puds. Det unikke var, at man i én arbejdsgang kunne male og samtidig dække revner og ujævnheder i muren. Skalflex blev de første år solgt direkte til forbrugeren og markedsført under sloganet "Aldrig mere kalke".

Fra starten var det en målsætning at opbygge et forhandlernet, og da produktet var en nyskabelse, der kunne sælges, lykkedes det ret hurtigt. Fordelen ved at male og pudse i samme arbejdsgang var let at få øje på.

I dag er Skalflex A/S totalleverandør af alle typer spartelmasser, puds og malinger til facader. Bedst kendt er produkterne Skalcem 100 og Skalcem S2000, som har bestået deres prøve i 30 år, og i de senere år er der blandt andet udvidet med systemer til både facadeisolering og fugtsikring.

For 30 år siden flyttede virksomheden fra den lille hønseriejendom til sin nuværende adresse, hvor der i dag er knap 10.000 kvm til produktionen, og det er her Skalflex A/S har sit domicil og udviklingsafdeling. Samme år blev virksomhedens nuværende direktør Poul Jensen ansat, og allerede i 1994 blev han en del af ledelsen. Ledelsen består nu, foruden Poul Jensen, af salgschef Morten Larsen og teknisk chef Hans Pedersen, der sammen med Hans Søndergaard Larsens børn er med i ejerkredsen.

Selv om Hans Søndergaard Larsen har sluppet den daglige ledelse af Skalflex, er han stadig en levende del af virksomheden. Dels i virksomhedens bestyrelse, men måske i særlig grad som opfinder og produktudvikler. Den innovative ånd, som startede det hele for fyrre år siden, er stadig intakt.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079