23948sdkhjf

Skærpede stilladsregler fra 1. januar 2014

Efter en treårig overgangsperiode træder nye, skærpede stilladsregler i kraft til nytår. Det betyder ikke kun noget for stilladsvirksomhederne, men også for de virksomheder, der udfører arbejde fra stillads, fremhæver Dansk Byggeri
Fra den 1. januar 2014 træder nye regler for opsætning af stillads i kraft, herunder rulle- og bukkestillads. Reglerne betyder, at fra årsskiftet, skal der være fuld sikring mod nedstyrtning ved både opsætning og nedtagning af stilladser.

Det oplyser Dansk Byggeri.

- Arbejdstilsynet har varslet, at de efter årsskiftet vil føre tilsyn med de nye regler. Det betyder ikke kun noget for stilladsvirksomhederne, men også for de entreprenører, som udfører arbejde fra stillads.

Især vil der være fokus på bukkestilladser, som med de nye regler kun vanskeligt vil kunne blive så høje, som branchen ellers er vant til. Arbejdstilsynet vil, ud over at kigge på sikkerheden, også føre tilsyn med stilladsets egnethed til opgaven og om det lever op til de lastklasser og breddeklasser, som standarderne kræver, fremhæver Dansk Byggeri.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078