23948sdkhjf

Digitalt byggesagsarkiv i Haderslev

Borgere og entreprenører har nu lettere adgang til sagerne
Haderslev Kommune har netop åbnet for det nye digitale byggesagsarkiv og det er allerede testet på en række borgere og entreprenører. Og løsningen, der sparer en køretur til det fysiske arkiv, er blevet taget godt imod.

Byggesagsarkivet rummer afsluttede sager helt tilbage fra slutningen af 1800-tallet. Den digitale løsning gør det nemt for borgere, der mangler en tegning over deres hus, eller som bare gerne vil vide lidt om, hvad der tidligere er blevet lavet på huset.

Det digitale byggesagsarkiv ligger på www.haderslev.dk/byggesagsarkiv.

- Ud over borgere, er det særligt erhvervslivet, der kommer til at bruge løsningen. Det er ofte ejendomsmæglere, entreprenører og kloakmestre, der hidtil har måttet en tur forbi Teknik og Miljø for at finde en tegning. Fremover kan de stå på byggepladsen og få de oplysninger, de har brug for, fortæller Hanne Marie Hammer Hansen, der har styret digitaliseringsprojektet.

Det er firmaet Data Scanning, der har scannet de mange sager, der før fyldte 500 hyldemeter. Der vil være nogle sager, der ikke er tilgængelige i det digitale arkiv. Det er for eksempel byggesager fra banker, posthuse og militære anlæg. Derudover er sager med fortrolige oplysninger heller ikke offentligt tilgængelige.

- Hvis man har problemer med at finde det, man leder efter, er vi parate til at hjælpe. Vi har nogle muligheder for at søge på de sager, der ikke er tilgængelige for alle. Da der er tale om et meget stort arkiv, kan det ske, at man finder en fejl i materialet, for eksempel et dokument, der er placeret forkert. I sådan et tilfælde vil vi meget gerne høre fra brugerne af systemet, så det kan blive så godt som muligt, siger Hanne Marie Hammer Hansen.

Særligt i den gamle del af Haderslev by, er nogle af dokumenterne meget gamle. De har været gennem mange hænder gennem tiden, og der kan derfor være sket fejlarkivering.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078