23948sdkhjf

Kommune dømt for at arbejde uden autorisation

Brønderslev Kommune er blevet dømt for at have udført kloakarbejde på private grunde uden den nødvendige autorisation for kloakarbejde. Dansk Byggeri glæder sig over afgørelsen, der understreger, at kommunerne skal holde sig fra autorisationskrævende arbejde
Byggeriets Kvalitetskontrol anmeldte i slutningen af august Brønderslev Kommune til Sikkerhedsstyrelsen for at have udført kloakarbejde på to adresser i kommunen uden at have autorisation til det. Kommunen forsvarede sig med, at der var tale om en såkaldt selvhjælpshandling, fordi de mente, at der var risiko for forurening og skader på ledningsanlæg, hvis kommunen ikke skred ind.

Den begrundelse har Sikkerhedsstyrelsen afvist og samtidig sagt, at kommunen i den pågældende sag havde mulighed for at hyre en autoriseret kloakvirksomhed til at udføre arbejdet. Dansk Byggeri er tilfreds med afgørelsen, der understreger, at kommuner ikke skal løse private virksomheders opgaver.

- Vi er tilfredse med, at Sikkerhedsstyrelsen har slået fast, at en sådan opgave skal udføres af en autoriseret kloakvirksomhed. Kommunerne skal ikke agere virksomhed og konkurrere med private virksomheder, siger Peter H. Wagner, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Sikkerhedsstyrelsen gør i sin afgørelse opmærksom på, at kommunen risikerer politianmeldelse, såfremt den fortsætter med at lave autorisationskrævende arbejde.

Dansk Byggeri vil på baggrund af dommen orientere landets kommuner om nødvendigheden af en skærpet opmærksomhed i forhold til arbejde med krav om autorisation.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096