23948sdkhjf

BYGGERIET: Finanslovsaftale sikrer stabiliteten

Dansk Byggeri roser regering og den blå opposition for ansvarlighed og handlekraft. Dansk Håndværk roser politikerne for at stoppe den usikkerhed, der var skabt om den politiske situation
Det er ikke mindst vækstfremmende skatte- og afgiftslettelser, der kom i centrum i den aftale for næste års budget, som kom i hus sent tirsdag aften.

- Det er glædeligt, at der indfandt sig en ansvarlighed med fokus på netop vækst og beskæftigelse i elvte time. En aftale, som må betegnes som en gevinst for det erhvervsaktive Danmark, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri i en kommentar til finanslovsaftalen.

- Det er at betragte som et godt vækstinitiativ, når regeringen sammen med Venstre og de Konservative vælger at fremrykke aftalte skattelettelser for 2015 til 2014. Det er her, vi skaber det økonomiske grundlag for de velfærdsinitiativer, som der også er gjort plads til i aftalen med VK, siger Lars Storr-Hansen. Og Dansk Håndværke er tilfredse med ro om finanspolitikken

- Et bred politisk forlig er sundt for stabiliteten i dansk økonomi – og dermed for de små og mellemstore virksomheder. Det de har brug for er langsigtede aftaler, der giver ro hos forbrugerne, så de træder lidt mere på forbrugs-speederen, siger Erik Møbius, direktør i arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk.

Han roser politikerne for brat at stoppe den usikkerhed, der var skabt om den politiske situation i de seneste dage:

- Alle økonomiske undersøgelser fortæller, at det altafgørende for at få privatforbruget i gang, er at den almindelige dansker har tiltro til den økonomiske fremtid. Både landets og deres egen. Derfor betyder en bred politisk aftale med lettelser for virksomheder og skatteydere også flere ordrer – og dermed nye arbejdspladser hos håndværkerne, siger Erik Møbius.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111