23948sdkhjf

Verdensrekord: Rendegraver kører 116 km i timen

Rendegraveren JCB GT kåret som verdens hurtigste rendegraver efter at have nået en hastighed på over 110 kilometer i timen i Australien
Den specialbyggede rendegraver JCB GT er verdens hurtigste rendegraver. Den blev oprindeligt designet til at køre på baghjulene ved høj hastighed til motorsportsbegivenheder, men har netop sat verdensrekord foran uafhængige rekordkontrollanter ved Bathurst i nærheden af Sydney.

Guinness World Records bekræfter således, at den kraftfulde JCB-rendegraver officielt er den hurtigste i verden med en hastighed på 116,82 km/t (72,58 mph). ?

Den seneste rekord er ikke den første, der er sat af JCB's rendegraver. Maskinen har været verdens bedst sælgende 14 år i træk dog i en lidt mindre hidsig udgave en rekordmaskinen. JCB har fremstillet over en halv million rendegravere i de seneste 61 år.

JCB's demonstrationsfører, Matthew Lucas – der fik kælenavnet 'The Dig' under rekordforsøget – styrede JCB GT til verdensrekorden. Matthew, 43 år, fra Werrington, Stoke-on-Trent, siger:

- Det var skønt at være med i sådan et spændende projekt og en stor ære at sidde bag rattet, da vi satte rekorden.

JCB GT debuterede i 1988 og var fremstillet af glasfiber og aluminium og blev drevet med en V8 Chevy-motor. Den blev kørt af den mangeårige medarbejder Malcolm Grindey, som tilbragte to år bag rattet i JCB GT, hvor han demonstrerede dens evner over hele verden – inklusive en optræden til Formel 1, ved Australiens Grand Prix i 1990.

Malcolm, 61 år, fra Marston Montgomery i nærheden af Rocester, siger:

- Jeg har virkelig gode minder fra at køre JCB GT til Australiens Grand Prix, så det er gode nyheder, at den har sikret sig titlen som verdens hurtigste rendegraver på australsk jord næsten 25 år efter.

Den nyeste version af JCB GT har sin daglige base ved JCB's hovedkvarter i Staffordshire i Storbritannien og har en læsser og gravearm, der er fremstillet helt af aluminium.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078