23948sdkhjf

Asbest-skandale: Nu udtaler ejer af ejendom sig

Den sønderjyske erhvervsmand Nick Horup, der ejer ejendommen, hvor der er udført farligt asbestarbejde af børn, retter nu kritikken mod virksomheden, der stod for arbejdet

Ejeren af landejendommen, hvor der er foregået børnearbejde med asbest uden værnemidler, vil nu gerne fortælle sin side af historien til TV SYD.

Det sker efter et par dage med heftig omtale om sagen i mange danske medier.

Ejeren er erhvervsmanden Nick Horup, som ejer boligvirksomheden Horup Gruppen. Han har for nylig opført et stort hus på grunden med tilhørende lader og staldbygninger, der gradvist er blevet revet ned. 

Nick Horup kritiserer nu virksomheden LM Multiservice for ikke at have levet op til aftalen og strakspåbuddene fra Arbejdstilsynet i forbindelse med arbejdet med at fjerne asbesttaget på en af bygningerne.

En "meget uheldig situation"

Arbejdstilsynet kom på uanmeldt besøg på ejendommen ved Sønderborg 20. september. Her afslørede tilsynet, at der var en flere fejl og mangler, der førte til en lang række strakspåbud til den vestsjællandske virksomhed LM Multiservice.

Heriblandt at to 14- og 15-årige drengene fjernede asbestholdigt eternittag uden værnemidler.

Nick Horup hævder over for TV SYD, at han hyrede virksomheden LM Multiservice til at udføre arbejdet i god tro.

- Vi hyrede et firma som oplyste, at de var uddannet og certificeret til at arbejde med asbest, og som vi valgte til opgaven for derved at sikre os, at tingene forløb efter gældende regler. Desværre gik forløbet lidt skævt, siger Nick Horup til TV SYD og fortsætter:

- Det viste sig hurtigt, at de ikke arbejdede efter reglerne. Vi bad dem rette op, men de overholdte ikke aftaler og talte ikke sandt.

- Hvordan har du det med, at det har fundet sted på din ejendom?

- Det er en meget uheldig situation, at det er sket ved os, og det er vi trætte af. Det burde ikke foregå nogen steder, siger han.

Firma politianmeldt

TV SYD har også spurgt Nick Horup, om han føler et ansvar for det, der er foregået på hans grund, og om han med sin baggrund som bygningskonstruktør ikke burde have opdaget fejlene i arbejdet. Det har han ikke svaret på.

Nick Horup siger, at han tidligt var i dialog med myndighederne for at få rettet op på tingene.

- Vi havde løbende dialog med Arbejdstilsynet, som var et positivt forløb, og som ville sikre, at firmaet fik rettet op på forholdene. Desværre skete dette ikke, som de lovede myndighederne og os. De overholdte ikke reglerne og blev derfor bortvist fra ejendommen, siger han.

Firmaet færdiggjorde ifølge Horup ikke arbejdet på ejendommen, fordi de blev bortvist.

Blandt andet havde de efterladt store mængder asbest rundt om bygningen, og det bad Sønderborg Kommune om at få ryddet op.

Af samme grund har Nick Horup også meldt LM Multiservice til politiet.

TV SYD har rakt ud til advokaten for ejeren af firmaet, Erbil Kaya. Han oplyser, at der er rejst en sigtelse mod hans klient, men han kan ikke oplyse, hvad sigtelsen indebærer. Erbil Kaya siger til TV SYD, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at få et interview med hans klient om sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062