23948sdkhjf

Taastrup-vognmand: Postnord presser priserne

Transportbranchen skal vise styrken ved at stå sammen. Det mener Kristian Skov Petersen, ejer og 3. generation af Fragtmandsvirksomheden Viggo Petersens Eftf.

Taastrup-virksomheden er en del af Danske Fragtmænd, som i flere år har været stærkt kritiske overfor Postnord Logistics, der efter Kristian Skov Petersens mening er med til at presse transportpriserne i bund.

Stykgodsmarkedet er lige nu, ifølge DTL’s årlige konjunkturundersøgelse, det segment hvor det bliver tjent færrest penge pr. beskæftiget.

- Vi er ikke bange for konkurrence, men har man som Postnord underskud år efter år, så er det fordi man er for billig. Længere er den ikke. Postnord bærer en stor del af ansvaret for, at priserne er så pressede, for selvom de ikke kører alt godset, så er de med til at presse prisen, når de afgiver tilbud på alt, siger Kristian Skov Petersen.

- Jeg synes, det er utroligt, at man kan have en statsstøttet virksomhed, der på den måde udnytter cabotagereglerne gennem udenlandske underleverandører, tilføjer han.

Visk tavlen ren

Ingen kan være tjent med sådan et prispres, mener han. Derfor opfordrer han til, at transportbranchen står tættere sammen og viser sig format.

- I stedet for at pege fingre ad hinanden, ville jeg ønske vi kunne viske tavlen ren og lægge mundhuggeriet til side. Nu får vi en ny godskørselslov, hvor alle skal betales en løn, der svarer til en overenskomst – og det kommer til at betyde, at transportpriserne kommer til at stige. Det må man forvente, siger han, og fortsætter:

- Nu skal vi hjælpes ad med at skabe ordnede forhold, for vi kan ikke være bekendt, at der bor chauffører som nomader rundt omkring på rastepladserne. Nu skal branchen have det image, den har fortjent. Med den nye vejpakke fra EU samt den nye godskørselslov er der sendt et kraftigt signal, og det skal vi følge op på.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093