23948sdkhjf

Til messe helt ude i regnskoven

Vejrguderne var nådige mod 21. udgave af Langesø Messen
På forhånd havde meteorologerne varslet risiko for enkelte byger over 2012-versionen af Langesø Messen.

Og det blev til regnskov, da det professionelle juletræs-folk på ny stævnede mod det fynske gods, som igen lagde skov til messen. Tilsyneladende var vejrguderne dog i forholdsvis tidlig julestemning. Første halvdel af Langesø Messen kom til at foregå i flot sommervejr med høj sol, før "de enkelte byger" meldte sig massivt.

Det var 21. gang, der blev kaldt til Langesø Messen, som er det helt store udstillingsvindue for producenter og forhandlere af grej og maskineri til produktion af juletræer og pyntegrønt. Dermed er messen for længst blevet en juletradition i august. Der er stort set også tradition for besøgstal omkring 2300-2500 gæster i løbet af dagen. Antallet af udstillere er også stabilt – med pil opad.

- Der er kommet flere firmaer til, men der er tendens til, at nogle producenter og deres forhandlere rykker sammen på fælles stande. Dermed ligger vi omkring 125 stande, men med stadig flere firmaer repræsenteret, fortæller Kirsten Sørensen på Langesø Godskontor.

Før og efter Langesø

Messen har med årene udviklet sig til en international begivenhed med besøgende fra en lang række lande. I år blandt andet fra Tyskland, Sverige, Frankrig, Holland, Østrig, Italien og Polen. Kirsten Sørensen har tilmed kendskab til udstillere, der har indrettet deres tidsregning efter begivenheden vest for Odense.

- De fleste bruger vel "før og efter jul". Men der er også nogle af vore udstillere, der deler året op i "før og efter Langesø", fortæller hun.

Kamp i skoven

Faste elementer på Langesø Messen er ædel kappestrid i dels udkørsel med skovningsmaskine og skovning med motorsav. Dansk Skoventreprenør Forening arrangerer det danske mesterskab i udkørsel og sender de to bedste videre til verdensmesterskabet 2013. Det afvikles ved den store skovmesse Elmia ved Jönköping i Sverige, og næsten traditionen tro er den ene af de danske deltagere Jesper Vinderslev fra Silkeborg. Han er selvstændig skoventreprenør og vandt udkørsels-konkurrencen i 2008, 2009, 2011 og så altså igen i år.

Martin Hansen besatte andenpladsen, og tredjepladsen gik til Michael Møller. Både Martin Hansen og Michael Møller er maskinførere hos firmaet Skovrødderne i Ringsted.

Jacob Vibe fra Knebel blev ny dansk mester i skovning, da fem duellanter dystede i fem motorsavsdiscipliner. Andenpladsen gik til Ole Storbank fra Horsens, som med blot et enkelt sekunds margin henviste debutanten Tim Schmidt fra Knebel til tredjepladsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157