23948sdkhjf

Polsk byggefirma accepterer millionbod

Kormal og 3F indgår forlig og bod på en mio. kroner
Det polske byggefirma Kormal har accepteret en historisk stor bod på en mio. kroner til 3F for omfattende overenskomstbrud i forbindelse med arbejdet med det ny søfartsmuseum i Helsingør, hvor Kormal har arbejdet som underentreprenør for E. Pihl & Søn.

Boden er en del af et forlig, som afslutter de igangværende sager og mange måneders uenighed om overenskomstbruddets omfang.

- Det er da et stort beløb, og større end normalt i den slags forlig, men man skal tænke på, at der er tale om mange mennesker og en lang periode, og så løber det op, hvis tingene ikke har været rigtige fra starten, siger Thorsten Wilstrup, afdelingschef i Dansk Byggeri, som sammen med det svensk-polske handelskammer repræsenterede Kormal ved forligsmødet.

- Der har været vilje fra virksomheden til at få rettet op på tingene, og parterne har været fælles om et ønske om at finde en løsning, så vi får bragt sagen til en afslutning, siger Thorsten Wilstrup.

Største forlig

I Byggegruppen i 3F er forhandlingssekretær Palle Bisgaard tilfreds med, at man har kunnet lukke sagen med en stor bod og et forlig.

- En mio. kroner er ikke udtryk for millimeterretfærdighed, men derimod et niveau, som både vi og virksomheden finder i orden i forhold til sagens størrelse og omfanget af overenskomstbrud for at få lukket alle igangværende sager. Virksomheden har erkendt, at der har været forhold, som ikke har været i orden og har efterhånden fået rettet ind, siger Palle Bisgaard.

Han lægger ikke skjul på, at det er usædvanligt, at et polsk firma accepterer en bod i den størrelse.

Dyre lærepenge

Hos Pihl er der tilfredshed med, at sagen er afsluttet.

- Vi er glade for, at Kormal og 3F er blevet enige om en aftale. Det har hele tiden ligget os meget på sinde, at Kormal overholder den overenskomst, som firmaet er omfattet af som medlem af Dansk Byggeri. Vi har lagt et maksimalt pres på Kormal for at få sagen bragt ud af verden, siger underdirektør Hans Anker Hansen fra Pihl.

- Vi må være ærlige og sige, at det er svært for udenlandske firmaer at finde ud af alle regler på det danske arbejdsmarked, og Kormal har begået fodfejl og har måttet betale dyre lærepenge, siger han.

Betonarbejdet på søfartsmuseet er snart afsluttet, og det er Kormals virke på byggepladsen også. Om Kormal i anden sammenhæng skal arbejde for Pihl, er der ikke taget stilling til, oplyser Hans Anker Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078