23948sdkhjf

Polske tømrere får million-tilgodehavende

Forlig mellem fagforening og hovedentreprenører sikrer polakker deres tilgodehavende
31 polske tømrere kan se frem til at få det meste af deres tilgodehavende fra de tre århusianske byggepladser Isbjerget på Aarhus Havn, Moesgaard Museum og 150 almene boliger i Stautrup.

De polske tømrere rejste hjem i juni med et tilgodehavende på omkring 1,2 mio. kroner efter stort set ikke at have fået løn i halvanden måned.

Det meste af lønnen er nu sikret gennem et forlig mellem 3F Aarhus Transport-Logistik-Byg og de tre byggepladsers totalentreprenører NCC Construction, MT Højgaard og Dansk Boligbyg.

Forliget er kommet i stand som følge af, at tømrerarbejdet på de pågældende byggepladser blev blokeret på grund af skyldig løn.

Forligets detaljer, herunder også økonomien, er hemmelige.

- Det er en tilfredsstillende aftale, som indebærer, at polakkerne ikke uforskyldt kom til at arbejde gratis. Det havde været helt urimeligt, siger faglig sekretær Claus Ørskou fra 3F-afdelingen.

Polakkerne var ansat i byggefirmaet Handtrade, som udførte arbejde i underentreprise for Byggefirmaet Michael Rasmussen A/S fra Randers, som gik konkurs i juni. Angiveligt manglende ratebetaling fra Byggefirmaet Michael Rasmussen A/S sendte Handtrade samme vej.

Da de polske tømrere aldrig har fået lønsedler, har løntilgodehavendet ikke kunnet hentes i Lønmodtagernes Garantifond.

Claus Ørskou oplyser, at tømrerarbejdet på de tre byggepladser alle steder er overtaget af danske virksomheder med organiseret dansk arbejdskraft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078