23948sdkhjf

Regering holder fast i lavt rejsefradrag

Et lavere rejsefradrag finansierer ifølge skatteministeren skattelettelser
Skatteminister Thor Möger Petersen (SF) mener ikke, det er et problem, at det såkaldte rejsefradrag halveres til 25.000 kroner om året. Det fremgår af et svar til folketingsmedlem Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti.

Dennis Flydtkjær har bedt skatteministeren bekræfte, at "det er den hårdt arbejdende jyske tømrer med leverpostejmadderne, som arbejder i København, der taber på skattereformen, da rejsefradraget halveres til 25.000 kroner om året".

Ministeren understreger i sit svar, at nedsættelsen af loftet over rejsefradraget er en del af finansieringen af den samlede skattereform og at den derfor skal ses i sammenhæng med hele skattereformen:

Mere i løn

- Skattereformen nedsætter også skatten på arbejde for den hårdtarbejdende jyske tømrer. Om en jysk tømrer, som arbejder i København, taber på skattereformen som følge af, at loftet over rejsefradrag nedsættes til 25.000 kroner pr. indkomstår, afhænger af den pågældendes indkomstforhold, om rejseudgifterne dækkes af arbejdsgiveren, og om der er tale om et fast eller midlertidigt arbejdssted, oplyser skatteministeren.

Samtidig peger Dennis Flydtkjær på, at danske virksomheder, på grund af forringelsen af rejsefradraget, fremover skal betale mere i løn til medarbejderne for at gøre udstationering attraktiv.

Det mener han forringer konkurrenceevnen i en sådan grad, "at projekteksporten i praksis vil næsten ophøre".

Fradragsloft

Det afvises dog af Thor Möger Pedersen, der oplyser, at nedsættelsen af loftet over rejsefradraget ikke vil påvirke projekteksporten nævneværdigt.

- Det nugældende fradragsloft på 50.000 kroner blev indført for blandt andet at begrænse de meget store rejsefradrag, som betød, at visse lønmodtagere kunne operere på det danske arbejdsmarked uden at betale særligt meget i skat. For at modvirke dette yderligere foreslås loftet over fradrag for rejseudgifter nu nedsat til 25.000 kroner pr. indkomstår, oplyser skatteministeren.

Han noterer i den forbindelse, at 2010-tallene viser, at omkring 20.000 personer selvangav rejsefradrag, der var større end 25.000 kr. årligt. Flere end halvdelen af de rejsefradrag, der overstiger 25.000 kroner pr. indkomstår, skønnes at blive foretaget af udenlandsk arbejdskraft.

- Nedsættelsen vil derfor have relativt stor effekt i forhold til den udenlandske arbejdskraft og medvirke til, at den udenlandske arbejdskraft betaler mere skat i Danmark. Forslaget skal desuden ses i sammenhæng med hele skattereformen. En skattereform, der markant nedsætter skatten på arbejde og skaber ny vækst og flere jobs, slutter Thor Möger Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093