23948sdkhjf

Vestager: Vi holder boligskatten i ro

Trods anbefaling fra OECD om at hæve boligskatten, er boligejerne fredet i den første regeringsperiode.
Boligejerne behøver ikke at frygte skattestigninger i de kommende år. De kan sove helt roligt indtil 2016.

Det fastslår økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), efter at OECD har anbefalet Danmark at sænke skatten på arbejde, så man hæver boligskatten, når boligmarkedet igen er stabilt.

- Alle er klar over, at vi har den aftale i regeringen, at vi hverken ser på rentefradraget eller ejendomsværdiskatten i denne valgperiode, siger Margrethe Vestager.

Hun vil ikke kommentere, hvad der sker med boligskatterne i næste valgperiode, men regeringen har en aftale indtil 2016, påpeger hun.

Før hun indgik regeringsaftalen med S-SF i Det Sorte Tårn, ville Vestager hæve boligskatten, så den følger inflationen, som før Anders Fogh Rasmussen (V) fastfrøs boligskatterne ved regeringsskiftet i november 2001. Men det er historie, siger hun.

Regeringen frygter ikke, at huse og ejerlejligheder falder endnu mere i pris. Regeringen skønner, at boligpriserne generelt falder til ro efter flere års prisfald, vurderer Margrethe Vestager

- Mange siger: Gad vide hvordan det kommer til at gå. Alle følger boligmarkedet meget tæt. Regeringen har fuldstændig klart tilkendegivet, at vi hverken ser på rentefradraget eller ejendomsværdiskatten indtil 2016, siger hun.

OECD anbefaler regeringen at se på flekslån og afdragsfri lån, som de fleste boligejere tager, skønt banker og kreditforeninger har lanceret et boliglån med 3,5 procent med fast rente.

- Vi har sat en analyse i gang for at se, om folk får ordentlig rådgivning om forskellige lånetyper. Man skal aldrig handle på en fordom eller en hypotese. For øjeblikket synes långiverne at blive mere omhyggelige med deres rådgivning, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069