23948sdkhjf

Store planer for fynske motorveje: Skal udvides for 1,4 milliarder kroner

En konkret plan for udvidelsen af motorvejen syd om Odense fra fire til seks spor rykker nærmere en offentlig præsentation. Projektet ventes at koste knap 1,5 mia. kr.

Man skal ikke have kørt mange ture på de fynske motorveje i myldretiden for at finde ud af, at der mildt sagt er tryk på og trængsel, når trafikken myldrer på sit værste.

Men nu er der lys for enden af tunnelen – eller asfalt for enden af vejen om man vil.

Både Fyens Stiftstidende og TV 2 Fyn kan fortælle, at der i kulissen er kommet en plan på plads for en udvidelse af den 12 kilometer lange afkørselsstrækning fra Odense SØ til Odense V.

Udvidelsen skal gøre motorvejen sekssporet i stedet for firesporet, som den er i dag.

Derudover skal der bygges og opsættes 5,4 kilometer støjafskærmning i op til ni meters højde på udvalgte dele af strækningen, mens der også vil blive opført tre spor i hver retning hele vejen fra motorvejskrydset ved Svendborgmotorvejen ved Odense til Fredericia.

Den politiske beslutning, der vil igangsætte udvidelsesarbejdet, bliver truffet til efteråret, mens anlægsloven skal igennem første behandling i Folketinget i starten af 2025.

Som man næsten kan fornemme, er det en udvidelse, der ikke ligefrem er billig, og både Fyens Stiftstidende og TV 2 Fyn skriver, at der også vil blive afsat omkring 1,4 mia. kr. til projektet, der er på finanslovene fra 2025 og frem til 2030.

Går alt efter planen, vil den store fynske motorvejsudvidelse stå færdig i 2030.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.797