23948sdkhjf

Forseglingsfirma retter blikket mod asbesten

Den voksende opmærksomhed på asbest og materialets sundhedsskadelige effekter har bragt et nyt produkt på markedet

Asbesten er for alvor kommet i søgelyset. Senest med ændringen af arbejdsmiljøloven, der pr. 1. januar gørautorisering lovpligtig for virksomheder, der arbejder med nedrivning af asbestholdigt materiale, og nu melder sjællandske TWO Teknik også klar med en hjælpende hånd til de, der beskæftiger sig med materialet.

Indehaver Tim Warner blev nemlig kontaktet af Brian Andersen, miljørådgiver og seniorspecialist hos det rådgivende ingeniørfirma DJ Miljø & Geoteknik, der efter mange år som nedriver og derefter rådgiver havde øjnet et hul i markedet. Og det satte gang i udviklingen af de nye SPS Fiberforsegler til asbest.

– Vi bad Tim om at udvikle en permanent løsning, da markedet for asbestforsegling var som det vilde vesten. Man har brugt maling eller det kemiske produkt vandglas, men intet har virket i længere tid, og der går råd i træværk, da det ikke er diffusionsåbent, fortæller Brian Andersen i en pressemeddelelse.

Består testen

TWO Teknik, der siden 2007 har arbejdet med forsegling af skadelige byggematerialer, er bedst kendt for løsninger til PCB-forsegling. Og for at sikre virkningen af den nye SPS Fiberforsegler har virksomheden fået produktet testet hos den uvildige rådgivningsvirksomhed Force Technology.

– Vi har testet asbestforsegleren på forskellige materialer. Efter hærdningen har vi lavet forsøg med tape, der bliver sat på og trukket af. Så har vi sendt tapen til et laboratorium sammen med tape uden forsegler som en blindtest, forklarer Leif Rasmussen, specialist hos Force Technology, og fortsætter:

– Uden forsegleren fandt vi asbest. Men med forsegleren var der ingen asbest, så produktet virker helt efter hensigten, når det bliver anvendt som foreskrevet. Det er for eksempel vigtigt at sprøjte nok på, så overfladen er våd lige efter, man har sprøjtet, siger Leif Rasmussen.

Og spørger man Brian Andersen, er udviklingsarbejdet da også endt med lige præcis det, han havde håbet på, da han i sin tid tog kontakt til Tim Warren.

– Forsegleren er en gave til branchen! Ud over at være diffusionsåben sikrer den, at ingen håndværkere behøver at blive unødigt eksponeret for asbest. Den er også nem at arbejde med, og vi slipper for ventetid, fordi den hærder hurtigt. Det er den løsning, vi anbefaler til alle, når det kommer til sikkerhed og forsegling af asbestfibre, lyder skudsmålet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141