23948sdkhjf

Stifter om direktørs afsked: ”Det kom som et chok”

Det var en ærgerlig besked, da VTI-stifter Flemming Nielsen fik af vide, at hans direktør stopper ved udgangen af året

Jacob Wernberg stopper som direktør ved Limtræsproducenten VTI ved udgangen af 2024.

Det blev offentliggjort torsdag morgen.

VTI-stifter og bestyrelsesformand Flemming Nielsen er ærgerlig over at miste sin direktør.

- Det kom som et chok, da vi har det rigtig godt sammen. Men da jeg kom mig fra chokket, kunne jeg godt se, det var meget naturligt. Han har været direktør ved os i otte år, og det er naturligt, han vil prøve sig af et andet sted, siger Flemming Nielsen.

Har gjort VTI bundsolid

Jacob Wernberg har været direktør i VTI samt de to søstervirksomheder, Mifapladsen og Norto, siden 2017. Virksomhederne er alle en del af Mifa Gruppen, en familieejet koncern, som alle arbejder med træ.

- Han har tilført utroligt meget til vores virksomhed, og jeg har kun rosende ord om alt det, han har gjort, siger Flemming Nielsen. 

Han spørger ind til, hvor langt svar han må komme med, når skal beskrive, hvad den tidligere direktør har gjort af bemærkelsesværdige præstationer.

En kort opridsning:

- Han har udarbejdet en strategi for virksomhed, som er baseret på familiens værdier. Strategien, som han har været primus motor i, skal vi køre videre med. Han har desuden udviklet virksomheden og gjort den bundsolid, siger Flemming Nielsen, der er bestyrelsesformand for Mifa Gruppen.

Det er da heller ikke så lidt, der er sket for den vestjyske limtræsproducent med base i Vinderup.

Ny direktør får en helt anden opgave

I 2020 fik VTI delvist ejerskab over en fabrik i Letland. Dermed kan virksomheden producere på den lokation, hvor det giver bedste mening i forhold til den specifikke opgave. VTI opkøbte i juli også limtræsforretningen ESS-ENN Timber i Sverige.

I Vinderup bliver der lige nu bygget en ny administrationsbygning af varmebehandlet overskudstræ fra VTI’s egen produktion.

Flemming Nielsen har indledt søgningen efter en ny adm. direktør, og han skal denne gang finde en person, der har evner til at stå i spidsen for en større og mere solid virksomhed.

Det er anderledes end 2017, da Jacob Wernberg blev hyret ind til posten.

- Vi var internationale dengang, men det var kun i forhold til kunder. Nu har vi også en fabrik i Letland, og vi har opkøbt to konkurrerende limtræsfabrikker. Det gør, at vores fokus er et andet sted i dag. Dengang skulle vi have styr på økonomi og mange interne ting, og nu er det en helt anden virksomhed, som står meget stærkt til fremtiden.

Billigt og bæredygtigt

Den nye direktør skal have et særligt fokus på billig produktion og bæredygtighed. Nu har VTI flere steder, hvor trælimen kan produceres.

- Vi skal hele tiden se på, hvor vi udleder mindst CO2. Træet skal fragtes fra træværket til produktion og ud til slutkunden. Vi har kunder over hele Europa, og vi skal udføre arbejdet dér, hvor produktionen udleder mindst CO2, siger Flemming Nielsen og understreger, at bæredygtighed var én af årsagerne til at anskaffe sig en fabrik i Letland.

- Når vi sælger til Polen, er det nemmere og mere skånsomt for miljøet at fragte træet fra Letland.

Den kommende direktør skal med andre ord have et blik for at gøre virksomheden klar til fremtiden og de parametre, virksomheder bliver vurderet efter.

- Pris vil selvfølgelig altid betyde noget, men bæredygtighed betyder mere og mere. Det skal vi kunne håndtere.

VTI opnåede et årsresultat på 14 mio. kr. i seneste regnskabsperiode. Det kan du læse mere om her:

Regnskab på vestjysk: Direktør kalder rekordoverskud for "ganske fornuftigt”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093