23948sdkhjf

Bøde for manglende sikkerhed ved tag-arbejde

Grelle arbejdsforhold på en byggeplads har udløst en bøde på 25.000 kr. til et murer- og entreprenørfirma fra Løgstør
Undladelse af at planlægge, tilrettelægge og udføre arbejdet således, at det var sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt under arbejde på et tag i Farsø i efteråret 2009, har i landsretten kostet et murer- og entreprenørfirma fra Løgstør en bøde på 25.000 kroner. Dommen er en stadfæstelse af en byretsdom fra retten i Aalborg.

Det skriver Mester Tidende.

Oppe på taget, der havde en hældning over 15 grader og med en tagfod på to meter, færdedes en murersvend i en højde af mere end fem meter uden, at der var truffet effektive foranstaltninger til at sikre svenden mod nedstyrtning på det underliggende terræn.

Derved opstod der fare for skade på liv eller helbred for murersvenden, og det blev opdaget, da et par ansatte ved Arbejdstilsynet kom for at inspicere byggepladsen.

Den ene af de to direktører i selskabet fortalte, at firmaet havde gang i 15 byggepladser på daværende tidspunkt. På den omhandlede plads var der syv personer i gang - der i blandt en byggeleder, der havde ansvaret for stilladset og i øvrigt førte tilsyn på pladsen. Pladsfolkene havde på nær mureren på taget været på stilladskursus, men han havde fået instruktioner af den tilsynsførende.

Den anden direktør oplyste, at det var tegltaget på Farsø Skole, der skulle udskiftes, og den pågældende murer, der er meget rutineret, plejede ikke at sløse med sikkerheden. Firmaet havde lejet et stilladsfirma til at udføre stilladsopgaven, men han har efterfølgende fået at vide, at mureren gik på lægterne i stedet for at gå på stilladset.

De to repræsentanter for Arbejdstilsynet forklarede, at forholdene efter deres opfattelse var så grelle, at de nedlagde et straks påbud om at standse arbejdet. Og byretten lægger da også til grund, at der nedenfor det sted på taget, hvor murersvenden færdedes, ikke var nogen faldsikring for at sikre ham mod nedstyrtning til terrænet underneden.

De tre dommere i Vestre Landsret er enige med byretten, og derfor stadfæster landsretten dommen på de 25.000 kroner i bøde til firmaet fra Løgstør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078