23948sdkhjf

Læg nye tagsten uden undertag

Tagrenoveringer

Mange ældre ejendomme og bygninger fra 60’erne og 70’erne er bygget med et undertag, der består af tynd folie, og som er uden sammenligning med den kvalitet, man bruger i dag. Det er dårligt isolerede tagkonstruktioner, som ikke tåler tidens tand, og derfor står foran at skulle udskiftes. Men en udskiftning af undertaget kan blive en bekostelig affære.

Wienerberger har derfor udviklet en ny type tagsten, Modula, som kan lægges uden undertag. Modula-stenene skal ikke understryges, og de er udformet med overlægning med false, der gør taget tæt og vejrbestandigt.

En stor fordel ved Modula-tagstenen er, at der bliver plads til bedre isolering af tagkonstruktionen. Når stenene kan lægges uden undertag, kan den overskydende plads i stedet bruges til ekstra isoleringsmateriale.

Tagkonstruktionen bliver også mere enkel, hvilket både giver en besparelse på udførelsen af arbejdet og mindsker risikoen for fejl i konstruktionen. Den relativt lette oplægning gør Modula-stenene til et oplagt valg i ældre ejendomme, hvor de eksisterende tagsten er nedslidte og står foran en udskiftning.

De nye Modula-tagsten er resultatet af to års udviklingsarbejde, hvor stenene er blevet udsat for et omfattende testprogram på Wienerbergers eget testcenter i Holland. Wienerberger er ISO 9001-certificeret, og Modula lever derfor op til den strenge europæiske standard.

Modula produceres i hårdtbrændt ler, hvilket gør stenen meget stabil. Stenene har en fleksibel lægteafstand mellem 320 og 370 mm og kan lægges fra 25 grader og opefter uden undertag.

Tagstenen fås i farverne naturrød, rød rustik engoberet, skifer engoberet og sort ædel-engoberet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063