23948sdkhjf

Regeringen bør overveje nyt, uvildigt vurderingssystem og statslån

Ejendomsmægler opfordrer Folketinget til at overveje en nyt uvildigt vurderingssystem og eventuelt genindføre statslån, for at få gang i boligmarkedet, og dermed få skaffet flere arbejdspladser og mere mobilitet på ejendomsmarkedet
Ejendomsmægler Ege Christiansen fra Roskilde/ Lejre området forsøger nu at råbe politikerne op og opfordrer dem til at tage affære i forhold til at få gang i boligmarkedet.

- Da store dele af Danmarks landdistrikter lider under, at der ikke kan sælges boliger grundet afslag fra kreditforeningerne og bankerne, er tiden måske inde til, at staten indfører et nyt vurderingssystem med en offentlig taksationsmand, på nogenlunde samme vilkår som i Norge.

Dvs. at kreditforeningernes eget vurderingskorps nedlægges. Ideen går på, at kreditforeningerne kun kan give lån ud fra den af taksationsmandens fastsatte værdi. Kreditforeningerne kan således kun give max. lån ud fra taksationsmandens vurdering.

Det siger statsaut. ejendomsmægler Ege Christiansen, der arbejder i Roskilde/Lejre området.

Statslån bør genindføres

Han opfordrer også Folketinget overveje, at pålægge kreditforeningerne at yde lån op til 50 pct. af taksationsmandens vurdering, hvortil staten så skal yde statslån fra 50 pct. til 80 pct.

- Det er muligt, at det vil koste staten nogle penge her og nu, men til gengæld vil der komme omsætning i byggemarkeder og på arbejdspladserne med henblik på renovering, som i sidste ende vil give staten flere indtægter. Statslånet kan jo evt. indeholde en indfrielsesklausul om, at lånet forfalder om 10 år og med en indfrielsesklausul om, at lånet til enhver tid kan indfries til kurs 110., altså merpris på 10 pct. på restgælden, forklarer Ege Christiansen.

.

- Pt. virker vort kreditforeningssystem ikke godt nok, og derfor må Folketinget gøre noget.

Vi får nu meldinger ind om, at villaer og lejligheder i Københavnsområdet bliver solgt til stigende priser, der gladeligt belånes af kreditforeninger og banker – mens låntagerne ude på landet til gengæld bliver nægtet lån til hushandlerne. Dvs. at kreditsystemet åbenbart kun virker nogle i Danmark og ikke virker i den resterende den af landet, siger Ege Christiansen.

Ejendomsmæglerfirmaet Ege, der har boligbutikker i Roskilde, Lejre og Kirke Hyllinge, får pt. mange afslag fra kreditforeninger og banker på hushandler udenfor bykernerne.

- Mange af vores sælgere vil gerne videre, men sidder fast i deres nuværende boliger. Mange af vore sælgere bliver først klar over situationen, når vi har en køber, men derefter må fortælle sælger at handlen bortfaldt, da køber ikke kunne få belåning, fremhæver Ege Christiansen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078