23948sdkhjf

Nyt internationalt grundforløb på Tradium

Tradium udbyder nu for første gang en international grundforløbspakke, der går på tværs af de tekniske erhvervsuddannelser
Imorgen, lørdag den 18. januar, rejser 19 grundforløbselever fra Tradium til Lahti i Finland på et tre ugers ophold. På en måde kan man godt kalde eleverne for pionerer, for de 19 unge mennesker er det første hold på Tradiums nye internationale grundforløb – et forløb, der går på tværs af de tekniske erhvervsuddannelser. Eleverne kommer fra seks forskellige tekniske erhvervsuddannelser: mekaniker-, lager og transport-, elektriker-, maler-, tømrer- og mureruddannelsen.

Alle 19 elever har i denne uge arbejdet sammen på tværs med kulturel forberedelse, hvilket vil sige, at eleverne forbereder turen hvad angår skolebesøget, venskabsbyen Lahti, det finske uddannelsessystem mv.

– For Tradiums elever er det en unik mulighed for at komme udenlands og studere det udenlandske arbejdsmarked og uddannelsessystem, hvor opholdet bliver delt mellem at deltage i den daglige undervisning på den finske skole samt via praktik i lokale virksomheder i byen Lahti, siger faglærer på Tradium, Bjarne Lauridsen, der koordinerer turen og rejser med det første internationale grundforløbshold til Finland.

Venskabsbyen Lahti

Samarbejdsskolen, som eleverne skal besøge, hedder Salpaus Further Education, og den ligger i Randers Kommunes venskabsby Lahti cirka 100 km nord for den finske hovedstad Helsinki.

– Salpaus Further Education har tidligere sendt elever på længerevarende besøg på Tradium. Der er udviklet nogle fantastisk gode relationer de to skoler imellem, hvilket virkelig kommer eleverne til gode, siger faglærer Bjarne Lauridsen, Tradium

Samtidig med at eleverne gennemfører deres tre ugers besøg, vil der også være lærere fra Tradium med i Finland. Med tilskud fra EU's Lifelong Learning Programme skal de randrusianske undervisere studere det finske uddannelsessystem i forhold til pædagogik og faglige udfordringer mm.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078