23948sdkhjf

Et spadestik nærmere dansk forskning med globalt potentiale

Når spaden i dag bliver sat i jorden, er Danmark kommet endnu tættere på at få et nyt forskningscenter, der kan måle sig med de bedste ude om i verden
I eftermiddag tages det første spadestik til et unikt hus til unik forskning.

Bygningsstyrelsen opfører for Københavns Universitet nye, moderne forskningsfaciliteter, der skal give forskere og studerende på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet optimale vilkår for fremtidens planteforskning.

Copenhagen Plant Science Centre 1 er navnet på det nye, unikke laboratoriebyggeri, som snart skyder op af jorden på Frederiksberg Campus. Her skal forskerne forsøge at løfte nogle af de største udfordringer verden står overfor med hastigt voksende befolkningstal og øget pres på naturens ressourcer.

Planteforskerne på Københavns Universitet arbejder på at øge planternes udbytte ved brug af færre ressourcer. Eksempelvis skal der forskes i fremstilling af plastmaterialer uden brug af råolie, optimering af planter til medicinsk brug og optimering af plantebaserede stoffer til foder, fibre og indholdsstoffer i madvarer.

Copenhagen Plant Science Centre forventes at udvikle, tiltrække og fastholde nogle af verdens dygtigste og fremmeste forskere og studerende, og vil stå klar til ibrugtagning ultimo 2016.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078