23948sdkhjf

Pitzner opruster indenfor udlejning af arbejdsplatforme

Pitzner har indkøbt flere end 25 nye arbejdsplatforme for at følge med efterspørgslen. Byggevirksomheder ønsker fleksibilitet
Byggetiden bliver generelt presset, og byggefirmaerne søger mere effektive arbejdsgange. Det er en vigtig del af baggrunden for, at der er voldsom efterspørgsel efter arbejdsplatforme hos Pitzner. Efterspørgslen har resulteret i, at udlejningsfirmaet har investeret i flere end 25 nye arbejdsplatforme inden for få måneder.

- Vi havde for nylig indkøbt ti ekstra SC5000 platforme og seks SC6000 platforme, og forventede, at de sammen med vores hidtidige flåde kunne klare efterspørgslen, men vi har nu indkøbt yderligere SC5000 platforme. Vi ville egentlig have indkøbt flere af de hurtigere SC6000, men der var leveringstid, og det kan vore kunder ikke vente på, siger afdelingsleder Jørn Rauff Larsen, Pitzner.

- Byggefirmaerne har virkelig fået øjnene op for den fleksibilitet og effektivitet, de kan opnå med arbejdsplatforme. De erstatter typisk stillads eller brug af lifte, og arbejdsplatforme har kapacitet til, at flere kan arbejde samtidig, og arbejdsplatformene kan løfte materialer med op, siger Jørn Rauff Larsen.

Større arbejdsområde

Ét af de firmaer, der benytter arbejdsplatforme i stor udstrækning, er Eiler Thomsen Alufacacer A/S, der bl.a. har entrepriser på Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet – det såkaldte KUA3.

- Vi har entrepriser på bl.a. tag, lukning, solafskærmning, teknik, solcelleanlæg og naturstensfacade. Vi bruger arbejdsplatforme alle de steder, hvor det er muligt. Det giver et større arbejdsområde og et mere dynamisk forløb, og så er prisen også en vigtig faktor, siger projektleder Tommy Krog Larsen, der har op til 25 arbejdsplatforme i gang på pladsen.

Også Jonny Knakkergaard, der er formand på Eiler Thomsen Alufacaders entrepriser på nybyggeri af domicil for virksomheden Interacoustics i Middelfart er begejstret for arbejdsplatforme.

- Vi har et ret tidspresset forløb og benytter arbejdsplatformene til i hvert fald fire arbejdsgange med opbygning af et stålskelet på facaderne, montering af facadekassetter, rullegardiner og elektrikerarbejde, fortæller Johnny Knakkergaard.

- Alternativet her ville være stillads eller brug af sax- eller bomlifte, men det ville betyde, at vi ikke kunne montere vinduer ved én opstilling, men måtte køre op og ned flere gange. Arbejdsplatformen dækker op til 16,9 meter facade, og der kan foregå flere arbejdsfunktioner samtidig.

Vi har en del af facaden, hvor vi ikke kan opstille arbejdsplatforme, men må bruge lifte. Det er svært at beregne tidsbesparelsen, men jeg vil vurdere, at vi udfører opgaverne på den halve tid med arbejdsplatforme i forhold til lifte, siger Johnny Knakkergaard.

Effektive og hurtige

Firmaet Elindco A/S, der har facade og lukningsentreprisen på Pharma Science Center på Københavns Universitet benytter flere af de nye SC6000 arbejdsplatforme fra Pitzner.

- De er rigtigt effektive og kører markant hurtigere end de øvrige modeller. Arbejdsplatformene giver store fordele, fordi vi kan have flere folk på samme arbejdsposition og i optimal arbejdsposition. På dette projekt har det betydet, at vi kan samle facadeelementer på forhånd, køre dem op med arbejdsplatformen og montere på stedet. Brugte vi stillads eller lift, måtte vi montere delene hver for sig. Jeg vil tro, at vi sparer 50-75% af arbejdstiden med denne måde at gøre det på, siger Christian Ptak fra Elindco, der skal beklæde facaderne med gipsplader, montere profiler, opsætte cementspånplader og endelig montere kobberplader.

Både SC5000 og SC6000 i den enkeltmastede version har en maksimal længde på 16,9 meter. SC5000 kan laste 2.700 kg, mens SC6000 kan laste op til 3.300 kg. SC6000 opererer væsentligt hurtigere end andre modeller. Begge typer leveres som dobbeltmastede og kan da dække over 40 meter facade og laste over 5.000 kg.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078