23948sdkhjf

Midtjysk energi-Gazelle med organisk vækststrategi

Silkeborg-virksomheden Dansk Energirådgivning har de seneste fire år oplevet så stor vækst, at de netop er kåret til en af årets Gazeller af Dagbladet Børsen. Bruttoresultatet er steget fra 5,4 til 16,2 mio. kr.
Gazeller er ikke naturligt forekommende i det midtjyske, men nu har Silkeborg fået en virksomhedsgazelle, nemlig Dansk Energirådgivning, der netop er kåret af Dagbladet Børsen til en af de virksomheder, der har været bedst til vækst de seneste fire år.

Gazelle-kåringen er opnået på baggrund af regnskabstal fra 2010 til 2013. Tallene viser, at Dansk Energirådgivning er vokset fra tre til tyve medarbejdere, bruttoresultatet er vokset fra 5,4 til 16,2 millioner kr. – og overskuddet efter skat er vokset fra 2,4 til 6,2 mio. kr. Dermed lever Dansk Energirådgivning op til gazelle-kravene om kontinuerlig vækst og mindst en fordobling af resultatet.

Dansk Energirådgivning er, som navnet fortæller, specialister i at hjælpe primært virksomheder og landbrug, som gerne vil spare på energien – men kun hvis det giver kunderne en stor besparelse, da størrelsen på honoraret til Dansk Energirådgivning afhænger af de besparelser, som kunderne opnår. I 2013 leverede energirådgiverne fra Silkeborg tretten procent af de samlede indberettede energibesparelser på danske virksomheder.

- Den primære årsag til væksten er vores princip om "no cure – no pay". Hvis ikke kunden får en energimæssig og økonomisk gevinst ud af de løsninger, vi foreslår, skal de ikke betale os. På den måde er vores kunder sikret, at deres investeringer i nye energiløsninger giver besparelser i det omfang, vi har beregnet, og at de også får det beregnede tilskud fra energiselskaberne og dermed kortest mulig tilbagebetalingstid, siger Michael Kamstrup Søndergaard, adm. direktør i Dansk Energirådgivning, der blev etableret som et enmandsfirma af maskinmester Lars Waage i 2007.

Yderligere vækst i fremtiden

Michael K. Søndergaard forventer yderligere vækst hos Dansk Energirådgivning.

- Vi skal ansætte flere medarbejdere. Faktisk må vi skubbe opgaver foran os i øjeblikket på grund af mangel på kvalificerede medarbejdere. Vi er meget afhængige af høje faglige og erfaringsmæssige kompetencer hos vores medarbejdere. Som markedsførende kan vi ikke bare gå ud og hente nye medarbejdere, som har alle de fornødne faglige kompetencer. Derfor har vi intern uddannelse af medarbejdere og må lægge en organisk vækststrategi, så vi forsat kan levere rådgivning på højt niveau, siger han.

Som ISO 9001-certificeret virksomhed arbejder Dansk Energirådgivning konsekvent med intern kvalitetskontrol af sine energiprojekter. Det indebærer bl.a. at virksomhedens projekter altid gennemgås af mindst to energirådgivere – uafhængigt af hinanden.

Dansk Energirådgivning har haft så stor succes med "no cure – no pay"-konceptet, at flere konkurrenter har taget princippet til sig. Men Dansk Energirådgivning ønsker fortsat at holde sig foran konkurrenterne og har derfor bl.a. lanceret et såkaldt EnergiØkonomi-system, som er tilgængeligt online og gør det nemt for OEM-producenter, installatører og ikke mindst energiselskaber at foretage energi- og økonomiberegninger, som viser, hvilke fordele der kan være ved at etablere nye energiløsninger – både hos virksomheder og landbrug, men nu også hos private.

- Med EnergiØkonomi-systemet hjælper vi kunderne til selv at kunne gennemføre mange af de opgaver, vi foretager i dag. Systemet hjælper os med arbejdsgangene, herunder udregning af projektets tilbagebetalingstid og tilskuddets størrelse. Vi har lagt vores viden og knowhow ind i systemet og har store forventninger til, at det både kan hjælpe OEM-producenter, installatører, energiselskaber og ikke mindst kunderne og skabe yderligere vækst i vores egen forretning, siger Michael Kamstrup Søndergaard.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078