23948sdkhjf

Første 18V kombihammer fra Metabo

MesterTest: Kompakt og stærk 18V borehammer under 3 kg. med mejselfunktion får anerkendende ord med på vejen af Mester Tidendes testhåndværkere
Kombihammeren, der i de fleste håndværkeres bevidsthed er en Kango-hammer næsten uanset fabrikat og størrelse, er et af den slags værktøjer, der får lov at arbejde rigtig, rigtig hårdt. Kombihammeren bruges især til de lidt tungere opgaver, hvor mand og maskine gir’ den gas og hvor der skal knokles – både af mand og maskine.

Metabo har flere gode hamre i både den lette og tunge klasse og har nu også et 18V bud på sådan en lille slider på under 3 kg. der både kan bore, bore med slag og mejsle. Og det gør den faktisk ret godt, mener Mester Tidendes testhåndværkere, der især er imponeret af borehammer-funktionen. Et ø24 mm. bor går i betonen som smør.

Med KHA 18 LTX er Metabo faktisk de første på markedet, der kan levere en kombihammer med en batterikapacitet på 5,2 Ah. Og ydeevne-mæssigt matcher 18 C komibhammeren faktisk tilsvarende 230 V udgaver på markedet, mener testhåndværkerne.

Ekstra benzin

Mester Tidendes testhåndværkere har testet kombihammeren både i Metabos testcenter og i forbindelse med bl.a. borthugning af mursten og udboring af mørtelfuger i en indervæg. Her fik maskinen lov at arbejde sig helt varm og slide et par bor og mejsle i bund.

- Den lave vægt gør den egnet til sådanne mindre opgaver, hvor en almindelig boremaskine er for klejn og hvor en normal kombihammer er for stor, fremhæver testhåndværkerne og tilføjer, at når man arbejder intenst med Metabo-maskinen, så sluger den helt naturligvis også noget batteri.

- De 5,2 Ah giver lidt ekstra benzin på tanken. Og det er en stor fordel netop i forhold til denne maskine, fremhæver testhåndværkerne.

Med den lave vægt på kun 2,9 kg samt en slagenergi på 2,2 joule (ifølge EPTA), har KHA 18 LTX’en da også et af de absolut bedste forhold mellem slagenergi og vægt i forhold til andre 18 V borehammere på markedet.

Sikkerhedskobling

Den nye kombihammer er monteret med den gennemprøvede sikkerhedskobling, der afkobler drevet automatisk, når borehovedet sætter sig fast, hvilket forhindrer kick-back. Yderligere funktioner omfatter en integreret kraftig LED-lampe samt bærestrop til transport eller sikkert arbejde på stilladser.

KHA 18 LTX leveres i 3 versioner; som SOLO version uden batterier og lader, samt i version med 2 stk. 4,0 eller 5,2 Ah. batterier i kuffert. Den nye KHA 18 LTX bliver en del af Metabo Pick + Mix system, der gør det muligt at vælge præcis hvilken kombination af batterier, maskiner og kassesystemer der foretrækkes. Alle maskiner i 18 V programmet passer batterier sammen.

MesterTest[b]

Mester Tidende har testet Metabo 18V kombihammer KHA 18 LTX.

Håndværkerne mener:

• dejlig let

• fornem slagenergi

• god at arbejde med

• god balance

• kræver god batterikapacitet

Pris: Som solo-maskine i Pick-and-mix 1.399,- kr. eks. moms
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078