23948sdkhjf

Dansk Håndværk: Flere fagentrepriser i kommunerne, tak!

Dansk Håndværk opfordrer håndværksmestrene til at blande sig i den kommunale valgkamp og få kommunerne til at udbyde flere opgaver i fagentreprise for at sikre beskæftigelsen i de små og mellemstore virksomheder
- Stadig flere kommuner er begyndt at lytte til os når vi fortæller dem, at det er langt bedre for alle parter at udbyde opgaverne i fagentreprise frem for i totalentreprise.

De små og mellemstore virksomheder har ikke mulighed for at byde på totalentrepriserne. Til gengæld kan totalentreprenørerne jo godt byde på en fagentreprise. Så den vej rundt skærper kommunerne konkurrencen ved at vælge fagentreprise-modellen. Og det er blot én af fordelene ved at vælge fagentrepriser.

Det siger direktør Erik Møbius fra arbejdsgiverforeningen for små og mellemstore virksomheder, Dansk Håndværk til Mester Tidende.

Han fremhæver, at fagentrepriserne samtidig er med til at styrke de lokale håndværksmestres muligheder for at udvikle deres virksomheder til gavn for lokalsamfundets beskæftigelse.

- Kommunerne er uden sammenligning Danmarks største udbyder af anlægs- og renoveringsopgaver. Alligevel udbyder mange kommuner i dag deres opgaver, så små og mellemstore virksomheder effektivt udelukkes fra budrunderne.

Det skader konkurrencen om de skatteyderbetalte opgaver og er ofte i strid med kommunens øvrige erhvervspolitik. Udbudspolitik er nemlig også erhvervspolitik og når målet for den danske erhvervspolitik bl.a. er at fremme iværksætteri, fremme innovation samt have høj konkurrence, bør de små og mellemstore virksomheder være en helt central del i enhver kommunes udbudspolitik, siger Erik Møbius til Mester Tidende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093