23948sdkhjf

Ny topleder i Brunata vender organisationen på hovedet

Efter fem måneder som interim CEO i Brunata International a/s er David Friisholm nu tiltrådt som ny topleder i Brunata
58-årige David Friisholm har i de seneste tre år været direktør for Brunata i Skandinavien, hvor han ikke blot har reorganiseret hele forretningen med henblik på at rykke tættere på kunderne, men også har evnet at øge omsætningen med mere end fire procent i et marked, hvor der er hård konkurrence og en stor mætningsgrad.

Ifølge Eva Fischer Hansen, næstformand i Brunatas bestyrelse, har det været altafgørende for valget af den nye topleder, at han har en god forretningsforståelse og forstår familiens værdier samt ønsker for Brunatas fremadrettede udvikling. Og netop det at være leder i en familieejet virksomhed kræver en helt særlig karakter.

- David tør tage udfordringen op. Han er ikke bange for at udfordre familien på samme niveau som vores øvrige medarbejdere – også selvom et par af dem refererer til ham samtidig med, at de også er ejere. Det er en vigtig egenskab at kunne balancere i sådan en konstellation, og det kan han, siger hun.

Værdiskabende service

Som CEO i Brunata International a/s bliver David Friisholm ansvarlig for eksekveringen af den vedtagne strategi 2020, hvor bl.a. fokus på værdiskabende service til kunderne øges.

- Vi skal blive langt bedre til at levere i forhold til kundernes forventninger og afdække deres behov. Gennem dialog skal vi sørge for, at vores kunder får lige nøjagtig det, de har behov for. Vi ønsker at være endnu tættere på kunderne, og det kan vi kun blive gennem direkte kontakt, siger David Friisholm.

At kunne indfri kundernes forventninger kræver ikke blot, at Brunata øger hastigheden på implementeringen af forandringer, men også at medarbejderne får løftet tilliden til sig selv og deres egen formåen.

Vender organisationen på hovedet

- Normalt ser man et organisationsdiagram med direktøren i toppen, hvorimod dem der møder kunderne er længst nede, hvis de overhovedet er med. Jeg har vendt det om, så jeg er i bunden. Alle de operative enheder, som har direkte kontakt med vores kunder, står øverst. Det er vigtigt, at medarbejderne forstår og kan se, at de har en nøglerolle og er vigtige, forklarer David Friisholm.

Ifølge ham er vejen til bedre kvalitet og effektivitet i høj grad betinget af et godt arbejdsmiljø.

- Min ledelsesfilosofi er, at det skal være sjovt at gå på arbejde. Brunata skal være en inkluderende virksomhed, hvor den enkelte medarbejder har mulighed for at udvikle sig. Hvis ledelsen kan sikre, at Brunata er et godt sted at være, så får vi også meget mere fra vores medarbejdere. Og det fortæller jeg dem – det skal være åbent og synligt.

I Brunata Skandinavien har netop denne ledelsesfilosofi med fokus på synlighed, passion, engagement og ønsket om at udvikle og uddanne medarbejderne medført positive resultater.

- David har skabt en større arbejdsglæde og et større fokus på, at når man hjælper hinanden, får man også bedre kvalitet i det, man leverer. Han er god til at få det bedste frem i medarbejderne, så de bidrager med det, de er dygtigst til. Vi ønsker ikke kun, at der bliver kigget på bundlinjen, men også at vi får hele virksomheden med i processen, siger Eva Fischer Hansen.

En af de helt store opgaver for den nye topleder bliver at udfolde virksomhedens internationale potentiale. Brunata er en dansk virksomhed, som allerede har aktiviteter internationalt, men både David Friisholm og Eva Fischer Hansen understreger, at aktiviteterne på de internationale markeder nu skal styrkes. Det kræver en målrettet og eksekverende leder.

- Vi kan ikke erobre verden på samme måde som i Danmark, men vi skal finde en fælles platform og indarbejde lokale tilpasninger i vores markedsføring, IT, salgsfremstød, produktportefølje osv. Det er nødvendigt, at vi etablerer konkrete forretningsplaner land for land, marked for marked, aktivitet for aktivitet, siger David Friisholm og fortsætter:

- Vi arbejder med milepæle, som bliver vurderet kvartalsvis, og så skal vi være skarpe på, hvad vi kan hjælpe og understøtte landene med for at få samme hastighed og kundefokus som i Danmark."

David Friisholm har stor international erfaring og lykkedes bl.a. med at etablere et internationalt partnernetværk som Director for Distributed Services i Scandinavian Airline Data, hvor han gennem to år boede og arbejdede i Spanien. Inden stillingen som direktør for Brunata i Skandinavien var han CEO i den internationale virksomhed InfoCare Service A/S, hvor han i løbet af otte år udviklede virksomheden til den andenstørste multi-vendor serviceleverandør i Danmark. David Friisholm har også arbejdet i Hewlett Packard A/S i 12 år, hvor han i forskellige stillinger havde betydelig succes med at øge virksomhedens omsætning.

Han er uddannet officer på Hærens Officerskole på Frederiksberg Slot og har i Forsvaret arbejdet med et væld af opgaver operationelt såvel som i stabsfunktioner.

Privat bor han med sin kone i Hørsholm og bruger sin fritid på jagt, golf og bestyrelsesarbejde. David Friisholm er opvokset i Holte af konservatorieuddannede forældre og har en stor interesse for musik.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.176